Iohannis: ”Inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin suprindere”

Iohannis: ”Inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin suprindere”
11/09/2017, 10:36, by , in Educatie, iTV1 +, Top News

Prezent la deschiderea anului scolar din curtea Colegiului National ”Gheorghe Sincai”, Klaus Iohannis a declarat ca Legea Educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle ale carui piese se schimba continuu, adaugand ca inceperea noului an scolar ii ia prin surprindere “pe unii”, informeaza agerpres.ro.

Exista, din pacate, multi elevi in Romania care incep anul scolar fara manuale sau in cladiri care nu respecta standarde minime. Se pare ca de fiecare data inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin suprindere. Fiecare guvern ridica din umeri, aratand cu degetul spre guvernul dinainte. Asa insa lucrurile nu se imbunatatesc.

In Romania anului 2017 — solutia salvatoare a ajuns sa fie reintroducerea si reintoarcerea la metode demult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucuresti a tuturor lucrurilor care au intampinat dificultati la nivel local. Aceasta abordare nu este cea buna. Si acestea nu sunt singurele probleme.

Parintii si elevii sunt supusi unor schimbari majore in sistemul de invatamant o data la cativa ani sau, mai nou, mai des, ceea ce le limiteaza semnificativ posibilitatea de a-si planifica traseul educational. Numai in aceasta vara am trimis spre reexaminare Parlamentului nu una, nu doua, ci trei initiative legislative, care modificau nu stiu a cata oara cadrul actual, care deja este confuz si greoi. Legea Educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle ale carui piese se schimba continuu, pierzandu-se astfel imaginea unitara.

presedintele Klaus Iohannis

Mai multe detalii gasiti pe site-ul agerpres.ro.

About DianaSandu

Main menu