Traian Basescu pentru a doua oara audiat saptamana aceasta

Traian Basescu pentru a doua oara audiat saptamana aceasta
08/10/2015, 08:04, by , in Justice, Politics

Fostul presedinte, Traian Basescu a fost chemat joi dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) din cauza unei declaratii spuse in urma opt ani.

Traian Basescu s-a prezentat pentru a doua oara in aceasta saptamana la ICCJ intr-un dosar in care a fost reclamat in anul 2007.

Acesta a fost parit de un barbat din Craiova, Ioan Serb, care a sustinut ca fostul presedinte nu s-a tinut de cuvant in urma declaratiilor facute in trecut. Pe data de 17 aprilie 2007, Traian Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional.a spus atunci seful statului, intr-o declaratie de presa

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

A cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. Si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar. (…) A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul din Parlament. Citatia pentru azi mi-a venit ieri la 16.30. E un lucru in forta. Alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatia pentru a doua zi. Parchetul General imi face un program extrem de alert, nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari.a spus Basescu la sediul ICCJ

In momentul de fata, Traian Basescu mai este implicat in alte trei dosare penale:

  • dosarul rapirii jurnalistilor romani;
  • dosarul Casa Mihaileanu;
  • dosarul de santaj (deschis in urma plangerii penale facute de senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea, in care fostul presedinte a cerut medierea).

 

Cu toate acestea, Traian Basescu a spus ca dosarele in care este implicat nu ii afecteaza planurile politice pentru ca stie ca nu a incalcat legea. ”Mergem inainte, sunt un fost presedinte destul de hartuit”, a mai declarat acesta, urmand ca in zilele urmatoare sa isi anunte inscrierea in Partidul Miscarea Populara (PMP).

About itv1newsowner