Angela Merkel acuzata de ”trafic de persoane”

Angela Merkel acuzata de ”trafic de persoane”
09/10/2015, 05:19, by , in International, Politics

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel este acuzata de catre un partid populist si antiimagratie de ”trafic de fiinte umane”, relateaza Agerpres de pe agentiile de stiri AFP si Reuters.
Alternativa pentru Germania (Alternative für Deutschland, AfD) este partidul care a depus o plangere la Parchetul din Berlin impotriva cancelarului pentru ca a lasat sute de mii de migranti sa intre pe teritoriul Germaniei.

Doamna Merkel incalca prin politica sa a frontierelor deschise articolul 96 (din codul penal), referitor la traficul de persoane, care prevede pedepse de 5 ani cu inchisoarea sau amenzi.purtatorul de cuvant al partidului AfD, Christian Lüth

”Speram ca aceasta plangere va declansa o ancheta, dar vrem si sa trimitem un semnal despre cum doamna Merkel incalca dreptul in vigoare in Germania si in Europa”, sustine Lüth. Initiativa AfD isi propune, de asemenea, sa-i determine pe ”cetateni sa-si puna intrebarea daca imigratia necontrolata este in interesul lor”.

Angela Merkel a actionat ca un traficant de persoane vicepresedintele AfP, Alexander Gauland

Imediat dupa aceasta, purtatorul de cuvant al cancelarului, Steffen Seibert, citat de Reuters, a afirmat ca Germania este un stat de drept si ca cetatenii ei sunt liberi sa faca orice plangere considera potrivita.

Partidul populist nu este singurul care o critica pe Angela Merkel, se pare ca o parte a taberei sale conservatoare nu sunt de acord cu decizia cancelarului, aceea  de a nu limita afluxul sutelor de mii de migranti care au fost alungati de razboaiele si saracia din tarile lor.

In Germania, miscarile populiste si de extrema dreapta au devenit din ce in ce mai imbratisate de catre oameni, in special in estul tarii unde mii de oameni au fost adunati zilele trecute la manifestatiile anti-refugiati.

Sprijinul acordat cancelarului luna trecut in cadrul legislatiei de azil, s-a redus treptat din cauza numarului tot mai mare de migranti care au venit in tara. Germania a avut nu mai putin de un milion de sosiri in acest an, conform graficelor.
Potrivit unui sondaj Forsa, sprijinul catre conservatorii Angelei Merkel a scazut cu 39% in timp ce AfD a crescut in procente.

About itv1newsowner