Ce sa mananci ca sa treci orice examen

Ce sa mananci ca sa treci orice examen
09/10/2015, 11:50, by , in Health&Lifestyle, iTV1 +

Un studiu efectuat pe un milion de studenti din New York a aratat ca persoanele care au consumat mancare fara arome artificiale, conservanti sau coloranti au avut rezultate mai bune cu 14% la testele de inteligenta fata de studentii care au mancat alimente cu E-uri, conform dor.academy.

Intr-un interviu acordat nutritionistului Lygia Alexandrescu si publicat pe agerpres.ro, am aflat de la aceasta cat de mult influenteaza alimentatia, capacitatea oamenilor de concentrare si starea emotionala. Prin consumarea alimentelor potrivite se pot imbunatati functiile creierului.
Exista o serie de alimente benefice:

  • Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente, potrivit medicului nutritionist, deoarece are acizi omega 3, capabili sa tina la tina la distanta numeroase boli.

“Ei sunt capabili sa imbunatateasca activitatea intelectuala, mai exact stimuleaza buna functionare a creierului. Pestele are de asemenea un continut valoros de vitamine din grupul B — importante pentru sistemul nervos, vitamina A — necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, vitamina D — esentială pentru asimilarea calciului in oase, dar si minerale — fosfor, iod, calciu, zinc, fier”, a afirmat Lygia Alexandrescu.

  • Nucile, care au forma asemanatoare cu a creierului uman, pe langa acizii grasi omega 3 mai au energie si fier. Asigura o buna oxigenare a acestuia si ii cresc abilitatea de a se mentine alert si de a retine mai usor informatia.
  • Marul creste capacitatea de a memora, este o sursa bogata de atioxidanti si este plin de enzime sanatoase care ajuta digestia, dar si de vitamina C si fibre esentiale pentru buna functionare a organismului.
  • Legumele crucifere (varza, conopida, brocoli si varza de Bruxelles) au un puternic efect protector asupra sistemului nervos, mucoaselor, in special ale sistemelor respirator si deigestiv. Aceste legume sunt bogate in nutrienti atioxidanti ca betacarotenul, vitamina C sau seleniul care protejeaza organismul toxinele absorbite din mediul poluant.
  • Spanacul ajuta la o buna activitate cerebrala si un sistem imunitar functional: fier, calciu, clorofila, beta-caroten, vitamina C, vitamina B6, sodiu si potasiu. ”Datorita continutului mare de compusi flavonoizi, spanacul este un aliment medicament”, a sustinut nutritionistul.
  • Galbenusul continte un nivel ridicat de colina si lecitina care contribuie la imbunatatirea functiilor neurologice, la reducerea inflamatiilor din organism, la dezvoltarea creierului in diverse stadii de crestere si la producerea serotoninei si dopaminei, cunoscute drept hormoni ai starii de bine si ai fericirii”, a mai spus Lygia Alexandrescu.

About itv1newsowner