Traian Basescu s-a inscris in PMP

Traian Basescu s-a inscris in PMP
09/10/2015, 12:06, by , in Politics

Fostul presedinte, Traian Basescu s-a inscris, vineri, in Partidul Miscarea Populara (PMP).

Dupa doua zile consecutive (miercuri si joi) in care fostul presedinte a fost audiat in doua dosare diferite (dosarul rapirii jurnalistilor romani si dosarul ”cinci minute”), acesta a hotarat sa revina in viata politica la sediul PMP.

Traian Basescu a luat  aceasta decizie pentru a-si apara mandatele prezidentiale de ”campania furibunda de denigrare”.

Sincer, nu am crezut ca dupa ce imi termin mandatul de presedinte al Romaniei ma voi mai inscrie intr-un partid. Iata ca ma obliga sa o fac si am cateva motive pentru acest lucru. Primul si cel mai important motiv al revenirii mele in viata politica este legat de ceea ce se intampla incepand cu data de 22 decembrie 2014. O campanie furibunda de denigrare a celor doua mandate pe care le-am avut la Cotroceni, o negare a transformarilor prin care a trecut tara in acest interval de zece ani, transformari extrem de importante care au consolidat statul de drept. Si, de asemenea, efortul urias pe care il depun trusturile mass-media, dar spre surprinderea mea, institutii ale statului pe care le-am consolidat în timpul mandatelor, pentru discreditarea mea personala. De aceea, singura solutie pe care o am este sa revin in viata politica, sa imi apar si cele doua mandate si sa ma apar si pe mine in fata valului de denigrare.fostul presedinte, Traian Basescu

Pe langa primul motiv al revenirii sale in politica mai este si un al doilea, legat de drepturile omului.

Apararea drepturilor omului va fi un obiectiv al meu pentru constientizarea populatiei asupa nevoii respectarii drepturilor omului si in acelasi timp pentru constientizarea institutiilor ca drepturile omului, experienta CEDO pe care suntem obligati sa o respectam si sa o adoptam si in legislatie sunt lucruri care nu sunt facultative intr-un stat de drept. (…)Va garantez ca voi ramane un politician extrem de incomod, fara sa vreau razboi, dar niciodata nimeni nu o sa imi inchida gura.fostul presedinte, Traian Basescu

Un alt obiectiv pentru care a ales sa se inscrie in PMP, il ocupa mostenirea pe care Basescu vrea sa o lase, un partid.

”Acestea sunt cateva motive, in afara de motivul major, ca nemaiputand lasa mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara”, a afirmat Traian Basescu.

Urmatorul congres PMP va avea loc pe 24 octombrie, la Sala Palatului. Potrivit unor surse, PMP se va redenumi Miscarea Populara si va avea o noua sigla asemanatoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

PMP a fost infiintat dupa alegerile parlamentare din 2012, iar la un an dupa, in 2013, Traian Basescu anunta pe Facebook ca va pleca de la Partidul Democrat (PD) si Partidul Democrat Liberal (PDL), declarand ca se va dedica unei noi constructii de dreapta. Anuntul a fost facut dupa ce Vasile Blaga a fost ales presedinte in PDL, in defavoarea Elenei Udrea.

About itv1newsowner