Atentat dublu cu sute de victime in capitala Turciei

Atentat dublu cu sute de victime in capitala Turciei
10/10/2015, 03:54, by , in Breaking News, International, Top News
 UPDATE 22:21  97 de morti si peste 400 de raniti

Conform site-ului de stiri, CNN, bilantul atentatului ar fi urcat la 97 de morti si peste 400 de raniti.  68 de persoane ar fi decedat pe loc iar alte 29 s-au stins din viata la spital.

 UPDATE 21:15   Mitinguri anti-Erdogan

Mai multe manifestatii impotriva guvernului au loc la Istanbul. Aproximativ 10.000 de persoane au iesit in strada si acuza guvernul de dublul atentat de la Ankara, conform agentiei de stiri AFP.

Oamenii l-au huiduit pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan si partidul din care face parte, Partidul Dreptatii si Justitiei (Adalet ve Kalkinma Partisi, AKP).
Strigate precum: ”Noi ii cunoastem pe ucigasi” sau ”Erdogan ucigas” au fost scandate de manifestanti.

Cel mai grav atentat din istoria Turciei a avut loc in aceasta dimineata. Peste 200 de oameni au fost victimele unor explozii care au avut loc la principala gara din Ankara.

Pana in momentul de fata s-au inregistrat 86 de morti si 186 de raniti, a anuntat ministrul turc al sanatatii, Mehmet Muezzinoglu, relateaza agentia de stiri agerpress, citata de AFP.

”62 de persoane au fost ucise pe loc si alte 24 au decedat la spital” a spus ministrul, intr-o conferinta de presa in capitala turca.

 

Va avertizam ca urmeaza clipuri video care va pot afecta emotional!

In urma exploziilor, mitingul organizat de catre Confederatia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) si mai multe ONG-uri, a fost anulat. Participantii la miting militau pentru incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.

Conform editiei online, Hurriyet, organizatorii mitingului le-au cerut participantilor sa se intoarca inapoi, acasa, pentru a evita noi victime, in cazul unui al treilea atac.

Autoritatile sunt de parere ca cel putin una dintre explozii a fost provocata de un atacator sinucigas.

Se pare ca acest atentat a avut loc exact cu trei saptamani inaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

La scurt timp dupa cele doua explozii produse, au aparut mai multe filmulete pe internet. Autoritatile din Ankara au interzis difuzarea imaginilor care surprind momentul exploziei si oamenii raniti.

Principalul partid prokurd din Turcia, a denuntat ”masacrul teribil” si a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate, potrivit agerpres.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a condamnat ”atacul plin de ura”, in timp ce Vladimir Putin i-a trimis un mesaj de condoleante.

Condamn ferm acest atac plin de ura impotriva unitatii noasre si a pacii din tara noastra. (…) Hotararea si solidaritatea pe care le vom arata dupa acest atac va fi raspunsul cel mai puternic si cel mai semnificativ dat terorismului.a mai spus presedintele Turciei
Oricare ar fi originea lor, explicatia lor, scopul lor si numele lor, noi denuntam toate actiunile de terorism si toate organizatiile teroriste si trebuie sa ne reunim pentru a ne opune lor.a declarat in continuare Recep Tayyip Erdogan

Atentatul din aceasta sambata, soldat cu aproape 100 de morti si 200 de raniti in Ankara, este cel mai sangeros din istoria moderna a Turciei, potrivit agentiei de stiri AFP.

Ultimul atentat a avut loc tot in acest an, pe 20 iulie, la Suruc, in apropiere de frontiera siriana, care s-a soldat cu 33 de morti si 100 de raniti printre care tineri militanti ai cauzei kurde.

 

 

 

About itv1newsowner