Liviu Dragnea crede ca poate scrie istorie. Vezi ce comenteaza Traian Basescu

Liviu Dragnea crede ca poate scrie istorie. Vezi ce comenteaza Traian Basescu
12/10/2015, 03:20, by , in Politics

Zi decisiva pentru presedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, care crede ca poate scrie istorie.

Astazi  sunt asteptati aproximativ 531.000 de membri ai PSD la urnele de vot din toata tara, pentru a hotara daca Liviu Dragnea va fi noul presedinte al partidului sau nu.

Liviu Dragnea a ramas singurul candidat dupa ce alti doi pretendenti la sefia PSD, Serban Nicolae si Daniel Savu, au fost descalificati. Cei doi au iesit din concurs din cauza ca nu indeplineau o conditie introdusa recent in regulament:

  • sa aiba sustinerea organizatiei din care face parte;
  • sa aiba sustinerea a patru filiale din tara;

Este pentru prima data, cand presedintele PSD nu este ales in cadrul unui Congres, iar sistemul de vot introdus la aceste alegeri da ocazia tuturor membrilor de partid sa-si aleaga liderul, relateaza agerpreess.ro.

Urnele vor fi deschise pana la ora 20:00, urmand ca apoi rezultatele votului sa fie centralizate la Bucuresti, iar rezultatele alegerilor vor fi validate luni de Comitetul Executiv National. Presedintele executiv, vicepresedintii si secretarul general vor fi alesi pe 18 octombrie, in cadrul Congresului extraordinar al partidului.

DECLARATIA LUI LIVIU DRAGNEA

Duminica, dupa ce a votat la Turnu Magurele, Liviu Dragnea a declarat ca poate scrie istorie si ca s-ar putea sa fie singurul presedinte al PSD care pleaca dintr-o organizatie mica si care a parcurs toate treptele in partid.

Probabil, probabil ca la sfarsitul zilei voi fi ales presedintele PSD, sper, si s-ar putea sa fiu singurul presedinte al PSD care a plecat dintr-o organizatie mica, care a parcurs toate treptele în partid. Am vrut sa mai spun ca mult mai important decât Bucurestiul – care e important – e tara. Sustin in continuare proiectul de regionalizare, e mult prea multa putere, mult prea multa decizie si resurse la Bucuresti si prea putina decizie la nivel local. presedintele interimar PSD, Liviu Dragnea
Am votat cu speranta ca ziua de azi poate fi un început pentru PSD. E vorba de incheierea unui ciclu politic, avem in fata multe provocari. Si prin exercitiul de azi si prin actiunile din zilele urmatoare cred ca PSD are sansa sa fie primul partid care intelege ca cetatenii romani isi doresc sa se tina cont de parerile lor, sa fie consultati.presedintele interimar PSD, Liviu Dragnea

TRAIAN BASESCU: ”Daca Dragnea pierde alegerile in PSD, suntem pierduti si noi”

Alegerile nu au trecut absente pe langa Traian Basescu. Acesta a postat pe Facebook un mesaj ironic la adresa alegerilor din PSD.

Traian Basescu Postare Facebook

About itv1newsowner