Vrei sa devii un om de succes? Imbraca-te ca ei!

Vrei sa devii un om de succes? Imbraca-te ca ei!
12/10/2015, 09:08, by , in Entertainment

I-ati vazut la televizor, ati citit despre ei pe internet si de-a lungul timpului le-ati cumparat produsele de succes. Averea lor adunata depaseste cu usurinta 20 de miliarde de dolari si totusi acesti barbati nu sunt dispusi sa isi schimbe tinutele banale, lipsite de stil. Motivele pentru care aleg zi de zi aceeasi tinuta sunt bune de pus in practica.

Oamenii de stiinta au incercat sa afle care este motivul celor mai de succes oameni ai planetei. Neurologul si psihologul Daniel Levitin vorbeste despre ”excesul de informatie” care intr-un final duce la ”oboseala de decizie”.

Excesul de informatie se refera la capacitatea omului de a stoca in propriul creier mai multa informatie decat este posibil in mod normal. (…) Obisnuiam sa credem ca omul ar putea sa acorde o atentie distributiva de la cinci la noua lucruri la un moment dat. Acum stim ca nu este adevarat. E o supraestimare nebuna. Mintea poate constientiza doar trei lucruri in acelasi timp. Incercarea de a jongla cu mai mult de trei duce la o pierdere a capacitatii de concentrare si a informatiilor aferente. psihologul Daniel Levitin

Pentru multi barbati, deciziile inconsecvente de a alege cu te vei imbraca zilnic, nu fac altceva decat sa consume energie valororasa care poate fi folosita cu un alt scop.

Albert Einstein a ramas in memoria noastra imbracat intr-un costum gri.

Steve Jobs, cofondatorul firmei Apple Computer, obisnuia sa poarte un pulover negru si o pereche de blugi clasici la discursurile pe care le tinea. Pentru el era mult mai important sa isi canalizeze intreaga energie intr-o cauza cu implicatii si beneficii mult mai mari.

Mark Zuckerberg este intotdeauna vazut in tricouri gri.

Nu vreau sa imi irosesc timpul atat de important pe decizii nesemnificative, cum sunt hainele. Prefer sa il folosesc in gasirea unor solutii si strategii de a inova lumea.Mark Zuckerberg

Insusi presedintele Americii, Barack Obama, a explicat de ce obisnuieste sa se imbrace in costume de culoare gri sau albastru inchis.

Ma vedeti ca port doar costume gri sau albastru inchis. Da, fac acest lucru in ideea de a micsora numarul deciziilor nesemnificative pe care le iau intr-o zi, precum ce imbrac sau ce mananc, pentru ca am multe decizii importante de luat si am nevoie de o minte clara si odihnita.Barack Obama

 

About itv1newsowner