5 exercitii tibetane pe care trebuie sa le faci!

5 exercitii tibetane pe care trebuie sa le faci!
13/10/2015, 12:54, by , in Health&Lifestyle, iTV1 +

 ”Fantana Tineretii”, este un ritual care include cinci exercitii tibetane pentru a pastra corpul fexibil, suplu si tanar. Aceasta practica este benefica, intrucat intareste muschii corpului si ofera echilibru trupului.

  • Primul ritual

Ritual 1

Stati cu bratele intinse, orizontale fata de podea, cu palmele in jos, in asa fel incat bratele si umerii sa formeze o linie dreapta. Picioarele ar trebui sa fie pozitionate orizontal cu umerii. Indreptati-va capul spre tavan.

Concentrati-va pe un punct din fata dumneavoastra, apoi rotiti-va capul in sensul acelor de ceasornic pana cand deveniti putin ametit. Respirati profund cand faceti aceasta rotire.

  • Al doilea ritual

Ritual 2

Stati intins pe podea cu bratele deoparte si de alta a corpului. Palmele trebui sa fie pe podea. Cand inspirati, ridicati capul de pe podea si bagati-va barbia in piept. In acelasi timp ridicati picioarele intr-o pozitite verticala. Nu uitati sa expirati atunci cand veti cobori usor capul si picioarele inapoi pe podea.

  • Al treilea ritual

Ritual 3

Stati in genunchi pe podea, daca prezentati dureri este de preferat sa folositi inainte de a face exercitiul fizic un pres special pentru sport. Duceti mainile usor in spatele coapselor si in acelasi timp indreptati-va spatele prin tragerea umerilor. Cand va simtiti destul de intins, fata ar trebui sa fie indreptata in sus.

  • Al patrulea ritual

Ritual 4

Acest exercitiu este asemanator cu podul. Pastrati-va palmele pe sol si intindeti-va capul pe spate. Incercati sa va ridicati, cu grija, partea superioara a corpului si pastrati genunchii indoiti in timp ce bratele raman drepte. In mod normal ar trebui sa formati o masa cu corpul. Incet reveniti la pozitia de la care ati pornit (in pozitia de sezut) si odiniti-va cateva secunde inainte de repetare.

  • Al cincilea ritual

Ritual 5

Upward-Facing Dog este un exercitiu important in yoga care consta in ridicarea pieptului. Stati culcat pe stomac cu palmele pe sol (mainile ar trebui sa fie cat de cat in linie cu muschii pectorali). Incet, ridicati-va cu pieptul in fata, talpile si degetele picioarelor sa fie intinse. Ridicati capul si trageti de umeri in spate. La final veniti cu degetele picioarelor bagate sub corp si coborati usor.

Sursa: higherperspectives.com

About itv1newsowner