Directorul adjunct al Politiei Capitalei retinut de DNA

Directorul adjunct al Politiei Capitalei retinut de DNA
14/10/2015, 10:25, by , in Justice

Directorul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto-Stefan Ababei, a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seara, de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, Roberto-Stefan Ababei, va fi asteptat, joi, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Se pare ca in perioada 14 iulie-6 august 2015, adjunctul Politiei Capitalei, ar fi primit de la doi oameni de afaceri o suma in valoare de 13.000 de euro (in doua transe 3.000 respectiv 10.000 de euro) si produse alimentare.

Cele doua persoane erau cercetate de catre politia din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau.

Ababei Roberto-Stefan, le-a creat persoanelor  impresia ca are influenta asupra politiei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, promitandu-le oamenilor ca va interveni, in favoarea acestora, la comisarul-sef de la Serviciul de Investigatii Criminale si la lucratorii de politie.

In momentul de fata se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ababei Roberto-Stefan ocupa functia de director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, in trecut fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2.

Potrivit declaratiei de avere a lui Ababei Roberto-Stefan, acesta nu detine terenuri sau imobile, avand numai un Audi A6 fabricat in 2009 si trei credite (unul in valoare de 86.800 de franci elevtieni scadent in 2022 si doua imprumuturi la Casa de Ajutor Reciproc, ambele in valoare de 24.000 de lei, care trebuie achitate pana in anul 2015). Venitul anual ca director general adjunct al Politiei Capitalei era de 88.324 de lei.

About itv1newsowner