Tot mai multi romani pleaca in aceste tari ca sa castige mai bine

Tot mai multi romani pleaca in aceste tari ca sa castige mai bine
14/10/2015, 10:29, by , in Economy

Spania sau Italia, nu mai sunt destinatiile favorite in materie de locuri de munca. Din ce in ce mai multi romani s-au reprofilat in tari precum Norvegia, Suedia, Marea Britanie sau Germania, conform directorului regional Money Gram, Radu Pojoga.

Acesta a vorbit intr-o conferinta de presa, despre noile preferinte ale romanilor si despre sumele uriase care vin din tarile straine catre Romania.

Vedem un trend al romanilor care lucreaza in Spania, Italia, Grecia si tarile din sud se duc catre nordul continentului, Germania, UK, Suedia, Norvegia. Unde sunt banii acolo se duc si romanii.directorului regional Money Gram, Radu Pojoga

Banii care sunt trimisi din tarile straine cu destinatie in Romania, au plasat tara, in 2014, pe locul al cincilea in Europa Centrala si de Est.

Numai anul trecut, au fost transferati 1 miliard de dolari din Italia catre Romania. Alte tari care au avut contributii mari sunt:

  • Spania 792 de milioane de dolari;
  • Germania 451 de milioane de dolari;
  • Ungaria 220 de milioane de dolari;
  • Statele Unite ale Americii 199 de milioane de dolari;
  • Israel 104 milioane de dolari;
  • Marea Britanie 104 milioane de dolari;
  • Canada 98 de milioane de dolari;
  • Austria 76 de milioane de dolari;
  • Franta 58 de milioane de dolari.

Potrivit Datelor Bancii Mondiale

Trendul dupa ce criza economica s-a incheiat a inceput sa fie crescator, chiar daca diferenta de la 2013 la 2014 a fost in scadere, potrivit cifrelor Bancii Mondiale- banii intrati in Romania anul trecut au fost de 3,43 miliarde dolari, fata de 3,6 miliarde dolari in 2013 – noi suntem pe un trend crescator, datorita majorarii numarului de parteneri si a locatiilor de retail.directorului regional Money Gram, Radu Pojoga

Cele mai multe transferuri sunt realizate in perioada sarbatorilor, de Paste si de Craciun.

Valoarea medie a unei tranzactii realizata prin serviciul de transfer de bani MoneyGram este de 300 de euro.

Compania a ajuns la 3.500 de locatii in Romania.

Reprezentantii MoneyGram apreciaza ca piata din Romania are potential de crestere, luand in considerare gradul scazut de bancarizare al populatiei comparativ cu alte state.

About itv1newsowner