Mircea Beuran atentioneaza Romania cu privire la cazurile de cancer

Mircea Beuran atentioneaza Romania cu privire la cazurile de cancer
15/10/2015, 03:23, by , in Health&Lifestyle, iTV1 +

Presedintele Societatii Romane de Chirugie (SRC), Mircea Beuran, a participat joi, la deschiderea Conferintei Nationale de Chirurgie 2015, in cadrul careia a  vorbit despre cazurile de cancer care au crescut ingrijorator in Romania.

Mircea Beuran s-a aratat ingrijorat in privinta cancerului din Romania: ”In urma cu 15 – 20 de ani aveam mai putin cancer”.

Medicul, da vina pe alimentatia din ce in ce mai nociva si mediul inconjurator din prezent.

Citeam in literatura occidentala ca aceste cancere sunt in crestere. Explicatiile de atunci apartin alimentatiei, cu foarte multi conservanti, bauturi cu coloranti si alte substante cu care noi, genetic, nu suntem acomodati si care nu pot fi metabolizate complet. Alimente si bauturi cu substante toxice. Din nefericire, mediul inconjurator, toxicitatea, poluarea, lipsa de miscare si stresul sunt cauzele frecvente ale cresterii numarului cazurilor de cancer digestiv.presedintele SRC, Mircea Beuran

15 oameni din 10.000 de locuitori sunt depistati cu cancer gastric, iar 13 din 10.000 de persoane mor, potrivit medicului.

Din pacate, cei mai multi pacienti diagnosticati cu cancer gastric, vin in cabinetele medicale prea tarziu, cand boala este avansata si nu se ma poate face nimic.

Desi cancerul gastric poate fi vindecat in stadiile incipiente, simptomele la pacienti apar foarte tarziu, cand sansele de a fi vindecati scad.

Romania ar avea nevoie de un program national pentru depistarea precoce a cancerului gastric, precum Japonia, Venezuala si Chile, care au o frecventa foarte mare a bolii.

Medicul Beuran, recomanda vizitele facute la medicul de familie.

Medicul de familie, cel care tine lucrurile in mana intr-o populatie, ar trebui sa faca intai o evaluare, vizavi de genetica, pentru ca la unii cancerul este si la 20 de ani si la 30 de ani si la 40 de ani.presedintele SRC, Mircea Beuran

Vicepresedintele Societatii Romane de Chirugie, Stefan Georgescu, a atras atentia asupra formelor de cancer care apar la tineri din cauza alimentatiei, a lipsei de miscare si a statului la calculator.

 Din ce in ce mai multe cazuri apar la tineri, in unele situatii, boala fiind deja in stadiul final, din cauza simptomelor care apar prea tarziu. 80 la suta din viata celulei canceroase neputand fi surprinsa, potrivit medicului Stefan Georgescu.

Conferinta Nationala de Chirurgie 2015 (CNC 2015), cu tema: Patologia chirurgicala eso-gastro-duodenala, are loc la Palatul Parlamentului si se va incheia pe 17 octombrie.  Manifestarile CNC 2015 vor fi insotite si de o expozitie medicala specializata. Preturile biletelor variaza in functie de categoria pe care o va ocupa participantul.

About itv1newsowner