Refugiat impuscat mortal la granita dintre Turcia si Bulgaria

Refugiat impuscat mortal la granita dintre Turcia si Bulgaria
16/10/2015, 11:54, by , in International

Un migrant afgan a murit impuscat, joi seara, dupa ce patrunsese ilegal in Bulgaria.

Scena a avut loc la granita in apropiere de orasul bulgar, Sredet, la aproximativ 30 de km distanta fata de frontiera cu Turcia, potrivit secretarului general al Ministerului de Interne de la Sofia, Gheorghi Kostov.

Barbatul care a murit in urma unei impuscaturi de glont nu era singur. Politia bulgara de frontiera a retinut 54 de persoane afgane, care intrasera ilegal pe teritoriul bulgar. Acestia s-ar fi indreptat spre un loc cunoscut drept punct de intalnire cu traficantii. Niciunul dintre ei nu aveau documente de calatorie valabile iar cativa dintre acestia ar fi fost inarmati.

Au opus rezistenta in timpul arestarii. Unul dintre politisti a tras focuri de avertisment, iar unul dintre migranti a fost ranit la gat de un glont ricosat si a decedat ulterior la spital.secretarul general al Ministerului de Interne de la Sofia, Gheorghi Kostov

Este pentru prima oara cand un astfel de incident are loc, de la declansarea afluxului de migranti in Europa.

Procuratura din Bulgaria v-a ancheta acest caz. Purtatorul de cuvant al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR), Boris Cheshirkov, a condamnat folosirea fortei impotriva migrantilor si a cerut autoritatilor bulgare sa desfasoare o ancheta transparenta si aprofundata.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a fost anuntat in timpul unui summit la Bruxelles, iar la scurt timp a parasit reuniunea.

La finalul summitului, Presedintele Uniunii Europene (UE), Donald Tusk, a declarat: ”Protejarea frontierelor noastre externe este principala prioritate in prezent. Desigur, domnul Borisov este absolut constient de faptul ca noi suntem gata sa-i ajutam”.

About itv1newsowner