Noi informatii cu privire la dublul atentat de la Ankara

Noi informatii cu privire la dublul atentat de la Ankara
16/10/2015, 01:11, by , in International

Bilantul dublului atentat care a avut loc in Turcia a crescut la 102 morti, a precizat, vineri, biroul procurorului care se ocupa de ancheta.

Dublul atentat de saptamana trecuta, a cauzat decesul a 102 persoane (101 dintre victime au fost identificate), dupa ce doua explozii au avut loc, in timpul unei manifestatii pacifiste a sustinatorilor cauzei kurde , la gara centrala din Ankara.

Gruparea jihadista, Statul Islamic, ar fi pe primul loc in randul suspectilor, potrivit indiciilor date de Guvernul islamo-coservator.

13 suspecti au fost retinuti de catre politie, printre care:

  • anturajul celor doi barbati kamikaze;
  • mai multe persoane, presupusi rebeli din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au schimbat diferite mesaje pe Twitter in legatura cu un presupus atentat, cu cateva ore inainte de a avea loc tragedia;
  • doi tineri turci din orasul Adiyaman, unul dintre ei este fratele unui presupus autor al unui atentat din trecut, atribuit jihadistilor, soldat cu 34 de morti in orasul Suruc (in apropiere de frontiera Siriana).

Dublul atentat de pe 10 octombrie, a iscat zeci de proteste impotriva presedintelui Recep Tayyip Erdogan, din cauza ca a neglijat securitatea manifestatiei.

About itv1newsowner