Klaus Iohannis este preocupat de situatia Moldovei

Klaus Iohannis este preocupat de situatia Moldovei
16/10/2015, 12:43, by , in Justice, Politics

La o zi dupa ce fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost retinut intr-un dosar ce vizeaza disparitia unui miliard de dolari, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat preocupat pentru situatia in care se afla tara vecina.

Klaus Iohannis, a postat, vineri, pe pagina oficiala de facebook un mesaj prin care incurajeaza Guvernul si Parlamentul de la Chisinau sa depaseasca dificultatile prin care au trecut si in acelasi timp sa isi pastreze orientarea catre valorile occidentale.

Urmaresc cu atentie si preocupare situatia din Republica Moldova si sper ca evenimentele petrecute in ultima perioada la Chisinau sa nu duca la schimbarea optiunii pro-europene a conducerii Moldovei. Incurajez Guvernul si Parlamentul de la Chisinau sa depaseasca aceste dificultati, care au culminat cu evenimentele de ieri, si sa pastreze orientarea catre valorile occidentale. Cred cu tarie ca Republica Moldova isi poate implini destinul doar in Uniunea Europeana.presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, se afla in acest moment la Consiliul European de toamna, de la Bruxelles, ocazie cu care a tinut sa isi exprime si acolo, preocuparea fata de Republica Moldova.

In final, nu pot sa trec peste un eveniment care este foarte important, pentru noi, dar si pentru ceilalti membri din Uniunea Europeana. Este vorba desigur despre evenimentele din Republica Moldova — protestele de strada, nemultumirile care au culminat cu evenimentele de ieri (joi — n.r.) din Parlamentul moldovean si, in final, cu arestarea unui lider politic, toate aceste lucruri ne ingrijoreaza. Suntem foarte conectati la informatii, urmarim cu atentie evolutia din Moldova. Speranta noastra este ca aceste evenimente sa nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Moldovei. Incurajez Guvernul moldovean si Parlamentul moldovean sa treaca peste aceste dificultati, sa redreseze tara si sa pastreze orientarea pro-europeana. Noi, de la București, vom urmari toate aceste chestiuni si vom fi in legatura permanenta cu ce se intampla in Moldova.presedintele Klaus Iohannis

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a fost retinut, joi, pentru 72 de ore, la sediul Centrului National Anticoruptie. Acesta este acuzat de coruptie si trafic de influenta, in perioada in care a fost premier, fiind cercetat intr-un dosar ce vizeaza disparitia sumei de aproximativ un miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

About itv1newsowner