Ungaria isi inchide frontierele cu Croatia

Ungaria isi inchide frontierele cu Croatia
16/10/2015, 01:01, by , in International

In urma sedintei de vineri, a cabinetului de securitate nationala, Ungaria a luat decizia de a inchide frontiera cu Croatia, potrivit ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Punctele de frontiera, vor functiona in mod normal, insa vor fi sporite masurile de securitate, pentru a preveni infiltrarea ilegala a migrantilor, incepand cu ziua de sambata, de la ora 00:00 (ora 1:00 a Romaniei).

Intalnirea de vineri, a fost solicitata de catre premierul ungar, Viktor Orban si a avut loc astazi, imediat dupa ce premierul s-a intors de la summitul din Bruxelles care a avut ca tematica criza migratiei.

Guvernul ungar va lua aceleasi masuri si in privinta Serbiei.

Statele membre ale grupului Visegrad (Cehia, Polonia, Slovacia), au fost de acord sa ajute Ungaria in actiunile de protejare a frontierelor sale.

Summitul de joi, la care au participat premierii Uniunii Europene (UE), s-a incheiat cu un acord al Turciei privitor la situatia refugiatilor, insa potrivit premierului Viktor Orban, una dintre cele mai importante propuneri ale Ungariei a esuat, aceasta viza inchiderea frontierei dintre Grecia si Turcia.

Incepand cu anul 2015, 378.000 de imigranti au ajuns pe teritoriul Ungariei ilegal, a precizat Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban. Majoritatea vin din Croatia sau Serbia.

Pana la sfarsitul anului, numarul imigrantilor ajunsi la granitele Ungariei ar putea ajunge la 600.000-700.000.

About itv1newsowner