Gabriel Oprea, prima declaratie dupa accident!

Gabriel Oprea, prima declaratie dupa accident!
27/10/2015, 04:12, by , in Justice, Politics

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu va demisiona din functia pe care o ocupa si este hotarat sa-si continue activitatea in Guvern.

Gabriel Oprea se considera nevinovat dupa ce in seara zilei de 20 octombrie, politistul Bogdan Gigina a murit in timp ce il escorta pe viceprim-ministrul intr-o deplasare in Bucuresti.

Eu nu am vazut accidentul, nu am stiut ca este vorba despre un accident. Am vazut doar mașina de politie din fata oprita si pe cei doi politisti coborand si alergand. (…) Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat.viceprim-ministrul Gabriel Oprea

La scurt timp dup accident, presedintele Klaus Iohannis l-a sfatuit pe acesta sa demisioneze.

In cursul intalnirii de la Cotroceni din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile. (…) In acest moment, exista o ancheta penala, in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul. viceprim-ministrul Gabriel Oprea

Cu toate acestea, Gabriel Oprea nu se considera vinovat deoarece afirma ca nu a incalcat legea.

In urma decesului politistului Bogdan Gigina, au avut loc mai multe proteste in fata sediului Guvernului. Aproximativ 300 de persoane au cerut demisia lui Gabriel Oprea, luni seara.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor (Pro Lex), Vasile Lincu, participant la protest, a spus ca folosirea de coloane oficiale a devenit o practica si trebuie stabilit, in acest caz, daca a fost vorba de abuz in serviciu. Potrivit acestuia, Oprea nu ar fi indeplinit conditiile pentru coloana oficiala si sunt multe lucruri care indica o problema de legalitate.

In prezent, procurorii asteapta rezultatele expertizei in cazul tanarului politist care a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa. Mai multe documente si date privind reglementarea coloanelor oficiale din care facea parte Bogdan Gigina au fost solicitate de catre anchetatori, Ministerului de Interne si Politiei.

About itv1newsowner