Traian Basescu este ”pro” demisiei lui Gabriel Oprea

Traian Basescu este ”pro” demisiei lui Gabriel Oprea
29/10/2015, 04:27, by , in Justice

Fostul presedinte al Romaniei ii cere demisia lui Gabriel Oprea, la doua zile dupa ce viceprim-ministrul facuse o declaratie in urma accidentului suferit de polițistul Bogdan Gigina.

Invitat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni, Traian Basescu a vorbit deschis despre obligatia pe care ar trebui sa si-o asume Gabriel Oprea.

Dupa mine, Oprea trebuia sa demisioneze din doua motive. Unu: s-a utilizat motocicleta in conditii improprii, pe ploaie, pe temperatura de 10 grade. Motociclistul ori avea vizeta si nu vedea nimic, ori, daca voia sa vada ceva, ridicandu-si vizeta, avea ploaia in ochi. Deci, a intrat în groapa fara sa vada.fostul presedinte, Traian Basescu

Al doilea motiv pentru care Gabriel Oprea ar trebui sa-si dea demisia este justificat de faptul ca acesta „a acceptat sa se incalce legea”.

Chiar vicepremierul trebuia sa aiba in vedere ca in conditii meteo nefavorabile a acceptat sa se incalce legea si un motociclist sa-i deschida drumul, motociclist care a murit. Macar si pentru ca ancheta sa se desfasoare corect, el trebuia sa demisioneze. Nu exista varianta aici a onoarei. Onoarea de care face atata caz, de general, il obliga sa demisioneze. Ancheta aceea nu se desfasoara corect in momentul de fata.fostul presedinte, Traian Basescu

In opinia lui Traian Basescu, persoana care ar trebui sa fie trasa la raspundere este ofiterul care i-a dat ordin politistului sa deschida calea coloanei oficiale in conditiile meteorologice nefavorabile.

Nu de la Oprea a primit dispozitia sa se aseze in fata masinii lui Oprea sa-i deschida calea, a primit-o de la sefii lui. Cel care i-a dat dispozitie in conditiile acelea sa mearga sa-i deschida drumul viceprim-ministrului este primul care trebuie facut raspunzator pentru ca subofiterul acela a executat ordinul. El stia ca, daca nu-l executa, nu-i spune nimeni nimic (…), dar de a doua zi era in intersectie l-a facut cu mana, nu mai era pe motocicleta.fostul presedinte, Traian Basescu

In cadrul emisiunii, Traian Basescu a comentat si despre coloana oficiala de care a abuzat Gabriel Oprea. Acesta ar fi mers in medie de cinci ori pe zi insotit de coloana oficiala.

Aici sunt convins ca a exagerat Oprea, e stilul lui. Probabil si la restaurant, si la nunti s-a dus cu coloana oficiala. Nu cred ca este in regulamentul Ministerului de Interne, dar in legea care reglementeaza persoanele care au dreptul la acest tip de facilitate nu exista ministru de Interne cu coloana oficiala, cu antemergatori.fostul presedinte, Traian Basescu

Gabriel Oprea nu are in plan demisia: ”Nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului”. Cu privire la speculatia aparuta in presa in care  coloana oficiala ar fi fost utilizata in trafic fara temei legal, viceprim-ministrul o considera ”nefondata”, detaliile accidentului petrecut pe 20 octombrie fiind puse la dispozitia Parchetului.

About itv1newsowner