Un Avion Airbus A321 s-a prabusit in Egipt

Un Avion Airbus A321 s-a prabusit in Egipt
31/10/2015, 06:21, by , in Breaking News, International, Top News

224 de persoane au murit, sambata dimineata, dupa ce un avion rusesc s-a prabusit in centrul Peninsulei Sinai, relateaza Agentia Franceza de Presa (AFP) si Agentia Rusa de stiri (TASS).

Toate persoanele aflate la bord erau cetateni rusi, conform surselor oficiale din Egipt. Din pacate, nu exista niciun supravietuitor.

Avionul civil rus era un Airbus A321, detinut de compania aeriana rusa Kogalimavia. La bordul avionului au fost 217 pasageri si sapte membri ai echipajului.

Avionul cu destinatia catre Sankt Petersburg, decolase sambata dimineata de pe aeroportul din statiunea turistica Sharm el-Sheikh. Acesta ar fi pierdut legatura cu punctul de control cand se afla deasupra peninsulei Sinai, conform unui inalt responsabil al Autoritatii egiptene pentru control al spatiului aerian.

Inainte de a disparea complet de pe ecranele raderelor, avionul rus  ceruse permisiunea de a ateriza de urgenta pe cel mai apropiat aeroport. Potrivit unor surse de la aeroportul international din Cairo, aparatul s-ar fi aflat la o altitudine de  9.000 de metri atunci cand a fost ceruta aterizarea de urgenta. Comandantul avionului dorea revenirea pe sol din cauza unor defectiuni la statia radio. La scurt timp dupa, legatura cu avionul s-a intrerupt.

Dupa 32 de minute de la decolarea avionului, aceasta a disparut de pe ecranele radarelor.

Imediat dupa aflarea tragicului accident, premierul Egiptului, Sherif Ismail, si-a anulat pentru intreaga zi sedintele care urmau sa aiba loc. Agentia de presa Mena, a informat ca Sherif Ismail a convocat o reuniune de urgenta la nivelul Cabinetului ca sa poata gestiona situatia.

La locul prabusirii avionul s-a prezentat o echipa de anchetatori care se va ocupa de cautarea cutiilor negre si de examinarea fragmentelor epavei.

About itv1newsowner