Compania avionului prabusit in Egipt dezvaluie o posibila cauza a accidentului

Compania avionului prabusit in Egipt dezvaluie o posibila cauza a accidentului
02/11/2015, 07:38, by , in International

Compania Kogalimavia exclude orice ipoteza prin care avionul s-ar fi prabusit din cauza unei erori de pilatoj sau a unei defectiuni tehnice.

Potrivit directorului general, Aleksandr Smirnov, citat de Reuters, avionul de tip Airbus A321-200 care s-a prabusit sambata dimineata in Egipt, se afla intr-o stare ”tehnica excelenta”.

”Aeronava se afla intr-o stare tehnica excelenta. (…) Noi excludem orice defectiune tehnica sau eroare de pilotaj” a spus intr-o conferinta de presa Aleksandr Smirnov.

”Singura explicatie rezonabila este ca (prabusirea) a fost (cauzata de un) factor extern” a continuat acesta.

”Zborul indeplinea toate conditiile necesare, daca ar fi existat vreo problema tehnica, avionul nu ar fi fost lasat sa decoleze”, a declarat Oksana Golovina, reprezentant al operatorului de turism.

In 2001, avionul ar fi suferit o defectiune la nivelul cozii care a fost reparata integral, conform unei surse oficiale, citate de mediafax.

Potrivit oficialilor egipteni si rusi, in momentul impactului cu solul, aparatul de zbor s-a rupt in doua. Materiale din avion si ramasite umane s-au raspandit pe o raza de cinci kilometri.

In timp ce reprezentantii companiei avionului prabusit exclud orice problema de ordin tehnic, Sherif Ismail, premierul Egiptului va lasa expertii anchetei sa vina cu dovezi.

Nu exista niciun indiciu ca s-ar fi produs ceva iesit din comun, Tot ce putem spune este ca a existat o problema de ordin tehnic si ca doar expertii vor putea sa confirme sau sa infirme acest lucru.premierul Egiptului, Sherif Ismail
.

In urma accidentului, in Rusia a fost decretata zi de doliu national.

Sambata dimineata, 224 de persoane au murit, dupa ce un avion civil rus s-a prabusit in centrul Peninsulei Sinai. Toate persoanele aflata la bord erau cetateni rusi. Avionul cu destinatia Sankt Petersburg, decolase din Sharm el-Sheikh iar dupa 32 de minute a disparut de pe ecranele radarelor.

About itv1newsowner