Tragedia de la Colectiv: Cele mai noi stiri LIVE

Tragedia de la Colectiv: Cele mai noi stiri LIVE
03/11/2015, 03:55, by , in Breaking News, Social, Top News
 UPDATE 13:50  GUVERNUL OFERA AJUTOARE BANESTI FAMILIILOR INDOLIATE 

Familiile persoanelor decedate vor fi sprijinite de catre stat cu bani, a decis Guvernul in sedinta de marti.

5.000 de lei este suma care va fi acordata familiei fiecarei persoane decedate in accidentul de vineri seara din clubul Colectiv.

Un ajutor in valoare de 10.000 de lei va fi acordat celor cinci copii, ai femeii decedate, pe care ii intretinea de una singura. Bunicul copiiilor este paralizat la pat, iar in urma cu opt ani acestia au ramas orfani de tata. Titularul sumei va fi fata cea mare, in varsta de 23 de ani.

Identificarea beneficiarilor si plata ajutoarelor de urgenta se efectueaza de catre agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, in functie de domiciliul familiilor. Ajutorul va fi acordat in baza unei cereri adresate agentiei pentru plati si inspectie sociala din raza teritoriala a domiciliului si a unei copii a actului de identitate.Guvernul Romaniei
 UPDATE 13:00   CLUBURILE CU POTENTIAL DE A DEVENI CIMITRE VOR FI INCHISE

Toate cluburile si localurile care nu respecta normele de siguranta vor fi inchise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Victor Ponta a declarat marti, in cadrul unei sedinte a Executivului ca va fi adoptata o ordonanta de urgenta (OUG) de catre Guvern. Potrivit acestuia, ISU va avea dreptul legal de a inchide pe loc orice local care nu respecta legislatia privind protectia incendiilor.

Localurile vor urma sa fie redeschise numai in cazul in care vor fi luate masurile adecvate pentru siguranta oamenilor.

Adoptam ordonanta de urgenta prin care le dam putere direct celor de la ISU, nu autoritati locale, nu altcineva, sa verifice aceste localuri in care au loc actiuni care implica foarte multa lume sa le verifice din punctul de vedere al respectarii conditiilor protectia impotriva incendiilor si a catastrofelor si sa ia pe loc masura inchiderii acestora, sigilare pana la momentul la care isi indeplinesc conditiile. (…) Nu vrea nimeni sa opreasca cluburile si discotecile din Romania. Vrem sa oprim cluburile si discotecile care au potential de a deveni cimitire, cum s-a intamplat vineri seara.prim-ministrul Victor Ponta
 UPDATE 12:00  CNA IA ATITUDINE

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) recomanda tuturor televiziunilor sa opreasca transmiterea imaginilor de la priveghi ale victimelor din clubul Colectiv. Decizia a avut loc in urma unei sedinte de marti.

Mai multe reclamatii au venit din partea familiilor victimelor, cu privire la televiziunile care nu le respecta dreptul la intimitate si decenta. Acestea roaga presa sa se abtina de la a filma si a transmite imagini de la priveghi si de la ceremoniile funerare.

Au inceput sa vina reclamatii (pe tema relatarilor de la televiziune despre tragedia din clubul Colectiv n.r.), se lucreaza pe perioada respectiva si cand vom avea gata monitorizarea va intra in sedinta. As vrea sa va citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru si Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care fac apel la decenta si discretie, cerand reprezentantilor institutiilor publice mass-media, societatii civile sa respecte dreptul la intimitate al familiilor indoliate.vicepresedintele CNA, Razvan Popescu
 UPDATE 9:00  POMPIERII PRIMESC CONSILIERE PSIHOLOGICA

Mai mulți pompieri primesc consiliere psihologica dupa ce au asistat la incendiul de vineri seara de la  clubul Colectiv.

Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) ”Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov  primesc asistenta psihologica dar si religioasa. De aceste sedinte se ocupa cinci psihologi si un preot militar al inspectoratului, scrie pe site-ul ISU.

Insotirea psihologica a misiunii a fost realizata in timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul interventiei pompierilor, oficiind o scurta rugaciune pentru cei decedati. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor inca din noaptea interventiei, demersul continuand si in prezent, avand in vedere numarul foarte mare al personalului implicat in operatiunile de salvare. Totodata, in incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru pastrarea echilibrului sufletesc al cadrelor si al familiilor victimelor.Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU)
 UPDATE 8:30   BILANT IN CRESTERE

O tanara in varsta de 28 de ani, a murit in aceasta dimineata la Spitalul ”Sfantul Pantelimon”.  Femeia avea arsuri pe aproximativ 50 la suta din suprafata corpului. Aceasta era printre cei cinci pacienti aflati in stare grava, care a fost dusa de urgenta la Spitalul ”Sfantul Pantelimon”, dupa tragicul eveniment de la concertul de muzica rock.

 

About itv1newsowner