Tragedia din Colectiv: Filmul groazei relatat de catre procurori

Tragedia din Colectiv: Filmul groazei relatat de catre procurori
03/11/2015, 06:15, by , in Justice, Social

Noi dezvaluiri apar la scurt timp dupa tragicul eveniment din clubul Colectiv, soldat cu 32 de morti si sute de raniti, care se zbat intre viata si moarte pe paturile din spitale.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) vin cu noi dezvaluri din noaptea in care a avut loc incendiul. Acestia au vizualizat filmul tragediei cu ajutorul unor camere de supraveghere care se aflau in Clubul Colectiv.

Potrivit anchetatorilor, in local erau amplasate patru camere de supraveghere, montate din diferite unghiuri, cu ajutorul carora au putut surprinde imagini diferite.

FILMUL EVENIMENTELOR PREZENTAT DE PROCURORI

 ORA 22:02:01  

La cateva secunde dupa inceperea concertului, in partea dreapta a imaginii se observa cum artificiile montate pe stalpul schelei tehnice ce deserveste scena sunt aprinse pentru prima data. Acestea ard timp de 13 secunde, iar scanteile rezultate in urma arderii sunt orientate direct catre stalpul de sustinere al imobilului situat in partea stanga langa scena.

 ORA 22:32:00  

Se observa cum se aprind artificiile montate pe un suport situat langa stalpul schelei tehnice ce deserveste scena. Acestea ard timp de 16 secunde, iar scanteile rezultate in urma arderii sunt orientate direct catre stâlpul de sustinere al imobilului, situat in partea stanga in imediata apropiere a scenei.

 ORA 22:32:16  

Imediat dupa ce artificiile s-au stins, se observa cum spatiul dintre stalpul de sutinere al imobilului si scena ramane in continuare luminat, iar lumina creste foarte repede in intensitate acoperind o suprafata tot mai mare.

 ORA 22:32:26  

Se observa, de fapt, cum tavanul situat intre stalpul de sustinere al imobilului si scena arde, iar din acesta incep sa cada bucati incandescente.

 ORA 22:32:35  

Suprafata tavanului care arde creste foarte repede, flacara devine violenta, iar primele persoane se indreapta spre iesire. Mai departe, suprafata tavanului cuprinsa de flacari creste extrem de repede, iar în aproximativ un minut de la initiere focul ajunge in dreptul camerei de supraveghere nr. 2, care este montata pe stalpul de sustinere al imobilului situat diametral opus fata de locul de unde a inceput incendiul.

 ORA 22:33:01  

Se observa ca in interiorul clubului se afla un numar mare de persoane care sunt stranse in jurul spatiului deschis de unde se face accesul in holul de unde se iese afara din club. Imediat, fumul devine foarte dens cuprinzand intregul club.

About itv1newsowner