Calin-Popescu Tariceanu despre plecarea lui Ponta din Guvern

Calin-Popescu Tariceanu despre plecarea lui Ponta din Guvern
04/11/2015, 04:12, by , in Politics

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si-a exprimat punctul de vedere in privinta demisionarii lui Victor Ponta din functia de prim-ministru.

Decizia pe care a luat-o premierul Victor Ponta, miercuri dimineata, este un gest de ”normalitate politica”, a considerat Calin-Popescu Tariceanu.

Nu putem sa nu acceptam ca trebuie sa existe asumarea unor responsabilitati. Si gestul primului-ministru cred ca este foarte elocvent. In orice tara democratica cred ca la fel s-ar fi intamplat. Primul-ministru este cel care isi asuma o responsabilitate, poarta o responsabilitate a tuturor structurilor Executivului si a luat decizia care a trebuit. E un gest care trebuie vazut ca un gest de normalitate politica si de intelegere a sensului democratic in care trebuie exercitata puterea. (…) Asumarea raspunderii prin gestul primului-ministru este un act puternic care da dovada ca actuala coalitie a inteles intr-un fel care este modul de raportare fata de astfel de evenimente.presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu

About itv1newsowner