Ponta si-a dat demisia de ziua lui Basescu. Vezi declaratiile fostului presedinte!

Ponta si-a dat demisia de ziua lui Basescu. Vezi declaratiile fostului presedinte!
04/11/2015, 01:57, by , in Politics

Coincidenta sau nu, demisia lui Victor Ponta din Guvern are loc in aceeasi zi cu aniversarea de nastere a lui Traian Basescu.

La scurt timp dupa ce a aflat despre mandatul pe care Victor Ponta il depune de la conducerea Guvernului, fostul presedinte a postat pe Facebook urmatorul mesaj:

”Victor Ponta a facut ce trebuia sa faca. Multumesc!”

Traian Basescu declaratie Victor Ponta

Mai tarziu acesta a comentat decizia prim-ministrului intr-o emisiune tv.

AFIRMATIILE LUI TRAIAN BASESCU

Cred ca Victor Ponta a facut ce trebuia, in modul cel mai sincer. Eu am incercat sa rezolv o astfel de problema schimband Cabinetul Boc cu Cabinetul Ungureanu. El, probabil, neavand alta solutie, a mers pe propria depunere de mandat. Era necesar, dupa parerea mea.

A intarziat foarte mult. Motivatia demisiei lui, cel putin asa o percep eu, nu este insa istoria, ci prezentul, adica cresterea tensiunii sociale.

Daca va merge in instanta si va castiga procesul nu cred ca s-a incheiat cariera politica. Daca-l va pierde s-a incheiat.

Problema unui premier nu este doar problema strazii, pentru ca acum vom avea un nou premier. Problema unui premier este sa-si asume noul Cod fiscal, sa-si asume pomenile anuntate de Ponta ca intra in vigoare la 1 decembrie, sa-si asume nerespectarea Tratatului fiscal. Sunt infinit mai multe lucruri decat strada

Responsabilitatea este mult mai mare decat sa tii cont de strada. Avem o Constitutie care spune cum se numeste un premier. Nu putem sa calcam in picioare Constitutia si legile pentru ca mi-e teama de strada. Daca imi e teama de strada ma duc si imi vad de drum. Sunt momente in care un sef de stat trebuie sa ia decizii care nu sunt pe placul strazii. fostul presedinte, Traian Basescu

About itv1newsowner