Victor Ponta isi da DEMISIA

Victor Ponta isi da DEMISIA
04/11/2015, 11:00, by , in Breaking News, Politics, Top News

In urma manifestarii de marti seara, care a adunat peste 25.000 de oameni revoltati dupa incendiul soldat cu 32 de morti si 130 de victime din clubul Colectiv, Victor Ponta a luat decizia de a-si da demisia, ca raspuns la scandarile oamenilor: ”Vrem demisia!”, ”Ponta demisia!”

Hotararea a fost luata dupa ce acesta a discutat cu liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea si vicepremierul Gabriel Oprea.

Victor Ponta si-a depus mandatul de la conducerea Guvernului in aceasta dimineata la Palatul Victoria.

DECLARATIA PREMIERULUI VICTOR PONTA

Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cazul societatii si dorinta, din nou legitima, de a avea responsabilitati mai mari decat ale patronilor de la firma respectiva (clubul Colectiv — n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. Nu vreau si nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost in teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, ministrilor. Sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, evident, incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim-ministru, implicit si al Guvenului.

Victor Ponta se asteapta ca gestul luat sa satisfaca asteptarilor miilor de protestanti de marti seara.

Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au protestat si sa revenim cat mai rapid la ratiune si la solutii rationale pentru ceea ce e de facut in Romania. Am obtinut, cu greu, in ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile si, daca avem o perioada lunga de instabilitate, de tulburari sociale si politice, putem sa pierdem tot si sa ne intoarcem la momentul 2012. Eu ma pricep doar la proiecte pozitive. Cei care cred ca doar cu ura si fiind contra pot sa conduca o tara, se va constata cum s-a constatat si în 2012 ca nu e asa. Niciodata, insa, nu ma bat cu oamenii. Si cred ca ar fi o mare greseala si cred ca am avea toti de suferit. Si cred ca agresivitatea, intoleranta si violenta, chiar verbala, reprezinta un cost pe care nu trebuie sa ni-l asumam daca vrem sa traim intr-o tara care se imbunatateste in fiecare zi.

La finalul declaratiei, Victor Ponta a tinut sa le multumeasca oamenilor care au sustinut Guvernul cu loialitate.

Vreau sa multumesc celor care au votat acest Guvern, liderilor coalitiei de guvernare si parlamentarilor care au fost alaturi de Guvern de fiecare data cu loialitate. Și sunt, de asemenea, convins ca fortele politice si parlamentarii care ne-au sprijinit au de ce sa se mandreasca cu rezultatele economice si sociale ale Guvernului.

Tags:
demisiaPonta

About itv1newsowner