Klaus Iohannis prezent la protestele romanilor

Klaus Iohannis prezent la protestele romanilor
08/11/2015, 08:30, by , in Breaking News, Politics, Social, Top News

Presedintele Klaus Iohannis, a fost prezent in aceasta seara, alaturi de protestatarii din centrul capitalei.

Peste 1.000 de persoane protesteaza in Piata Universitatii din Capitala de la 9 zile de cand a avut loc tragicul eveniment din clubul Colectiv.

 UPDATE 21:20 

Presedintele Klaus Iohannis, a postat pe pagina oficiala de Facebook, un mesaj cu privire la impresia pe care i-au lasat-o oamenii protestatari.

Am fost in seara aceasta in Piata Universitatii si am stat de vorba cu oamenii. Am vazut foarte multa revolta, dar si speranta ca lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenti sa aiba incredere si sa ramana implicati, doar impreuna putem face ca Romania sa devina tara pe care ne-o dorim cu totii.presedintele, Klaus Iohannis

 Klaus Iohannis, s-a alaturat oamenilor, in zona hotelului Intercontinental  la ora 20:00,  insa acesta a fost primit cu fluieraturi si huiduieli.

La sosirea acestuia, mai multi oameni au vrut sa discute cu presedintele si din acest motiv s-a produs o busculada.

Protestatarii au scandat: ”Rusine, rusine sa va fie!”, ”Demisia, demisia!”, ”PDL si PSD aceeasi mizerie!”si ”Coruptia ucide!”

Klaus Iohannis a preferat sa vorbeasca direct cu protestatarii din mijlocul manifestantilor, fara a se folosi de o portavoce.

Dupa 20 de minute, presedintele a plecat escortat de agentii SPP care au reusit sa faca fata cu greu multimii.

Traficul este in continuare blocat in Piata Universitatii.

In urma cu doua zile, Klaus Iohannis promisese, in cadrul unei consultatii cu societatea civila, ca va fi prezent la manifestarile oamenilor din strada, insa nu a dorit sa precizeze ora si ziua la care va merge deoarece nu a vrut sa faca din aceasta actiune un eveniment media.

In cursul acestei ultime intalniri am primit multiple invitatii de a merge in piata si le-am promis ca voi merge, dar nu voi anunta nici ora, nici macar ziua in care voi merge in piata, fiindca nu vreau sa fac din asta un eveniment media, ci vreau sa merg sa vorbesc si eu cu oameni simpli care sunt in piata, sa-mi spună mie ce asteapta de la mine, ce asteapta de la clasa politica.presedintele, Klaus Iohannis

Toate aceste proteste s-au iscat dupa ce, in urma cu o saptamana, a avut loc tragicul incendiu din clubul Colectiv soldat cu 45 de morti si 95 de raniti alflati in spitalele din Capitala si in strainatate.  Zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie au fost declarate de catre Guvern zile de doliu national pe teritoriul Romaniei. Este pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu national.

La scurt timp dupa primul protest al romanilor din Bucuresti, la care au participat 35.000 de manifestanti, premierul Victor Ponta si-a dat demisia, fiind urmat de primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

About itv1newsowner