Tragedia din Colectiv: Starea pacientilor se inrautateste

Tragedia din Colectiv: Starea pacientilor se inrautateste
08/11/2015, 11:40, by , in Social

Aeronava NATO care trebuia sa transporte in aceasta seara 12 raniti, va decola din tara numai cu 10 pacienti. Modificarile au avut loc ca urmare a inrautatirii starii de sanatate a celor doua victime aflate pe lista initiala, potrivit secretarului de stat in MAI, Raed Arafat.

Cei zece pacienti vor fi transferati cu aeronava NATO catre spitale din Marea Britanie si Norvegia.

Pacientii pe care voiam sa-i luam erau in total 12. Nu mai luam 12. Starea a doi dintre ei s-a deteriorat. Au ramas 10, iar acestia vor pleca in Marea Britanie si in Norvegia. Pacientul care trebuia sa mearga in Finlanda va ramane in Marea Britanie.secretarul de stat in MAI, Raed Arafat

Avionul NATO va decola de pe aeroportul Otopeni in jurul orei 22:45. Aeronava este mult mai incapatoare si rapida decat avioanele de care beneficiaza aviatia romana: Spartacus si Hercules, conform secretarului de stat Raed Arafat.

Cu acest avion am redus timpul pentru misiune. Vor fi trei ore pana in Marea Britanie.secretarul de stat in MAI, Raed Arafat

Printre victimele care vor urma sa fie internate in spitalele din strainatate se afla si un adolescent in varsta de 18 ani.

45 de persoane au murit in urma incendiului din clubul Colectiv, iar alte 100 de persoane sunt internate in spitalele din Bucuresti si din strainatete. Zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie au fost declarate de catre Guvern zile de doliu national pe teritoriul Romaniei. Este pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu national.

About itv1newsowner