Victimele tragediei Colectiv transferate in strainatate

Victimele tragediei Colectiv transferate in strainatate
08/11/2015, 04:08, by , in Breaking News, Social

O parte din persoanele grav ranite, in urma incendiului de la clubul Colectiv, vor fi transferate, in aceasta dupa-amaiza, catre spitalele din strainatate.

Ranitii vor fi transportati cu doua avioane de tip C-27J Spartan ale Ministerului Apararii Nationale (MapN) si un avion pus la dispozitie de catre NATO de tip C 17 care va sosi la Bucuresti in aceasta seara, potrivit surselor medicale, citate de agerpres.

Spitale din Anglia, Elvetia, Finlanda, Ungaria si Norvegia vor gazdui pacientii romani care se afla in stare critica.

 UPDATE 15:47 

21 de raniti au fost transferati in clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel si Germania, transmite Ministerul Sanatatii, citat de mediafax.

Belgia 

  • opt pacienti

Austria 

  • doi pacienti

Israel

  • doi pacienti

Germania

  • un pacient

Olanda 

  • opt pacienti

Din pacate 2 pacienti trimisi in Olanda au murit. Unul a decedat in ambulanta, spre spital iar cel de-al doilea la spitalul din Rotterdam.

Ministerul Sanatatii a comunicat, duminica la pranz, starea victimelor. 95 de pacienti sunt internati in spitalele din Bucuresti si judetul Ilfov, printre care 36 se afla in stare critica. Doar 57 de pacienti sunt stabili.

In continuare sunt pacienti critici, in continuare sunt pacienti in stare grava internati in Romania, numarul acestora depaseste 30. O parte dintre ei vor fi transferati in seara aceasta. Toti ceilalti raman in ingrijire medicala in Romania, trebuie sa aveti incredere in medicii romani.ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu

Indiferent daca pacientii sunt asigurati sau nu, acestia vor fi transferati in strainatate.

Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu.ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu

Toate costurile necesare spitalizarii pacientilor transferati in strainatate, vor fi decontate de Guvern.

44 de persoane au murit in urma incendiului din clubul Colectiv, iar alte 95 de persoane sunt internate in spitalele din Bucuresti si din strainatete. Zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie au fost declarate de catre Guvern zile de doliu national pe teritoriul Romaniei. Este pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu national.

About itv1newsowner