Declaratia lui Dacian Ciolos dupa ce a fost ales prim-ministrul Romaniei

Declaratia lui Dacian Ciolos dupa ce a fost ales prim-ministrul Romaniei
10/11/2015, 05:30, by , in Breaking News, Politics

Fostul comisar european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a facut primele declaratii in calitate de noul prim-ministru al Romaniei.

Acesta promite ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a se putea ridica la inaltimea increderii care i-a fost acordata, precizand ca in urmatoarele zile se va concentra pe intemeierea unei echipe.

DECLARATIA LUI DACIAN CIOLOS

Doresc sa ii asigur pe toti cei care ne privesc acum, de faptul ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ma ridica la inaltimea increderii care mi-a fost acordata.

Sunt constient de faptul ca trecem printr-o perioada, cred eu, cheie pentru societatea romaneasca. O perioada in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a Guvernului, in asa fel incat sa asigure puntea de legatura intre diferite institutii ale statului, intre politic si intre societate. Acest lucru se asteapta de la viitorul Guvern, sa fie in masura sa aiba urechea aplecata la cei care au idei, nu doar pentru a ridica probleme cu care ne confruntam, dar si pentru a identifica solutiile pentru a merge mai departe si, in acelasi timp, sa aiba acest Guvern intelepciunea si maturitatea sa poata sa lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt in masura sa ia deciziile cu care sa progresam. Acest mod de lucru ne va dovedi maturitate si ne va permite sa schimbam ceea ce este de schimbat in societate.

Sunt constient, totodata, ca un an de zile este o perioada lunga, dar in acelasi timp scurta. Este o perioada lunga in sensul ca nu o sa ne putem limita doar la anumite actiuni si la anumite decizii strict administrative. Pe de alta parte este o perioada prea scurta pentru a declansa si a finaliza reformele pe care foarte multi din societate le asteapta.

Am intentia insa sa deschid Guvernul si administratia guvernamentala spre societate, sa ascultam si sa pregatim decizii importante si, totodata, in masura in care Parlamentul va decide sa dea mandat in acest Guvern, voi lucra indeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice din Parlament, chiar daca vorbim de un Guvern de tehnocrati, pentru a progresa impreuna in proiectele pe care o sa le propunem. Imediat ce aceasta echipa va fi formata si vom avea, sper eu, sustinerea majoritara in Parlament, o sa putem discuta mai in detaliu legat de proiectele pe care le avem.

Oricum, pentru mine lucrul in echipa este esential si, de aceea, inainte de a comunica prea mult legat de intentiile pe care le am in aceasta calitate in care am fost desemnat, vreau sa-mi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atat din punct de vedere al celor pe care o sa-i invit sa faca parte din Guvern, cat si al conceptului de program de guvernare.

prim-ministrul Dacian Ciolos

About itv1newsowner