Tragedia de la Paris: Declaratia ministrului de interne francez

Tragedia de la Paris: Declaratia ministrului de interne francez
14/11/2015, 01:29, by , in International

Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a adus mai multe detalii cu privirea la masurile de securitate care sunt luate in acest moment pe teritoriul francez, inclusiv la granitele cu celelalte tari. Potrivit acestuia, Franta a primit ajutorul din partea statelor partenere cu privire la controalele care vor fi facute in gari.

”Exista posibilitatea de a opriri circulatia persoanelor sau vehiculelor pe o perioada nelimitata de timp (…)

Starea de urgenta implica si posibilitatea de a interveni in toate departamentele. Prefectii vor putea sa decida perchezitii, vor putea sa interzica vanzarea de alcool si a manifestatiilor publice. Astfel la Paris  vor fi interzise toate manifestatiile publice pana joi. O decizie similara a fost luata de prefecti pana luni.

Politia franceza lucreaza de aseara. Sunt reuniuni de mai multe ore cu experti in ceea ce priveste desfasurarea de forte de securitate. Va aduc aminte ca de aseara politia judiciara, trupele judiciare, servicii secrete,  securitatea publica au fost mobilizate in regiunea pariziana.

Sunt 1500 de forte suplimentare in acest perimetru.

Nivelul politiei si jandarmeriei a fost ridicat.

Vor fi controale foarte stricte.

Celelalte puncte de trecere sunt controlate de efective ale securitatii publice, centrale si ale jandarmeriei nationale.

Am primit sprijinul partenerilor nostrii europeni de a controla persoane la granite, ne vor ajuta si la controlul rutier.

Vor fi controale in gari, in cooperare cu  partenerii nostri europeni. Toate acestea sunt masuri de securitate luate in calcul de prefectura. Autostrazile vor fi si ele verificate si vor cadea in sarcina politiei si a jandarmeriei.

In ceea ce priveste jadarmeria sunt peste 200 de oameni care au fost pusi la dispozitia polititei.

Sunt doua divizii pregatitie”, a declarat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve.

About itv1newsowner