Au stat ascunsi in casa dumneavoastra in tot acest timp si v-au daunat sanatatea!

Au stat ascunsi in casa dumneavoastra in tot acest timp si v-au daunat sanatatea!
19/11/2015, 11:02, by , in Health&Lifestyle, iTV1 +

Primavara nu este singurul pretext pe care puteti da vina atunci cand deveniti alergic din cauza ierbii sau a polenului. Este usor sa dati vina pe anotimp si sa uitati ca alergenii se ascund exact acolo unde nu v-ati fi putut imagina. In casa dumneavoastra!

O multime de alergeni se adapostesc in timpul anului, exact in locuinta in care va petreceti o mare parte din timp. Daca nu ati stiut niciodata de ce va simtiti obositi sau indispusi, acum aveti ocazia sa aflati.

Patru alergeni de care trebuie sa va feriti

1. Acarienii

Daca nu va plac insectele, cu siguranta nu veti fi prea incantati de acarieni. Chiar daca nu va musca, acarienii sunt insecte microscopice care se hranesc cu scamele de piele moarta ale animalelor si ale oamenilor. 10% din populatia globala este alergica la acarieni.

Atentie mare daca aveti astm, deoarece situatia se poate inrautati din cauza acestor insecte.

Acarienii iubesc atat camerele ude cat si cele pline de praf. Covoarele, saltelele, asternuturile, perdelele si animalele de plus sunt o adevarata tentatie pentru aceste insecte.

2.Mucegaiul

Afara, mucegaiul poate ajuta la descompunerea materiei organice, introducand-o din nou in ecosistem, insa inauntru este o adevarata bataie de cap.

Mucegaiul se dezvolta in camerele intunecoase, subsoluri, bai si langa geamuri. Poate creste pe orice suprafata atata timp cat este destula umiditate in aer.

Reactiile alergice la mucegai se pot manifesta prin: dureri de cap, greutatea de a respira, astm accentuat, iritatie la nivelul pielii, stranut, scurgeri nazale si mancarime la nivelul ochilor impreuna cu alte simptome.

3.Gandacii de bucatarie

Gandacii de bucatarie sunt neplacuti din foarte multe motive. Un studiu arata ca procentul de prezenta al gandacilor este intre 78% si 98% in casele de la oras, chiar daca nu ii vedeti.

Fecalelele, saliva si corpul acestor insecte poate crea alergii oamenilor.

Simptomele pot include: mancarime atat la nivelul pielii cat si al ochilor, dureri in gat sau scurgeri nazale.

4.Parul animalelor de companie

Multi oameni sunt alergici la scamele de piele moarta ale animalelor de casa, cum ar fi pisicile sau cainii.

Interesant este ca, o parte din oamenii alergici la animale, se pot simti in regula cu anumite rase, iar cateva tipuri de caini sunt cunoscuti pentru parul putin pe care il lasa.

Din fericire exista diferite metode cu ajutorul carora veti reusi sa tineti la distanta acesti alergeni.

Este recomandat ca asternuturile, perdelele, covoarele si saltelele sa fie spalate periodic, la o temperatura cat mai inalta. Atentie! Daca aveti pilote sau perne umplute cu material sintetic este recomandat ca umplutura sa fie  schimbata cu puf sau bumbac, deoarece sinteticul atrage acarienii.

Tot timpul aerisiti-va casa, si asigurati-va ca plantele sunt in afara camerei in care dormiti, deoarece sporesc prezenta mucegaiului.

About itv1newsowner