Restrictii de circulatie in zona Eroilor

Restrictii de circulatie in zona Eroilor
13/12/2015, 05:47, by , in Social

Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrarilor la noua magistrala de metrou, vor fi mentinute timp de 30 de zile, a declarat duminica purtătorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti, Alexandru Ichim.

Acesta a spus ca, din aceasta cauza, 14 persoane si-au parasit locuintele aflate in apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

Potrivit acestuia, Primaria Municipiului Bucuresti este dispusa sa ofere cazare celor afectati.

Nu exista risc de prabusire. Zona este monitorizata atent. Comisia de circulatie a municipiului Bucuresti s-a intalnit in regim de urgenta.purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti, Alexandru Ichim

El a spus ca in mod “evident” constructorul va plati daunele ce provin din acest incident. ”Constructorul a cerut un ragaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat  Alexandru Ichim.

Acesta a subliniat ca prin restrictiile de circulatie impuse timp de o luna cele mai afectate zone ale Bucurestiului vor fi Drumul Taberei si Cartierul Militari. Astfel, in perioada urmatoare, agenti ai Politiei Rutiere, Politiei Locale si Politiei Nationale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a tinut sa precizeze ca PMB va trage la raspundere constructorul, dar, pentru moment, Primaria Generala se axeaza nu pe masuri de sancţionare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentantii Metrorex au anuntat ca circulatia metroului nu este afectata.

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a convocat, duminica, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, pe reprezentantii Metrorex, ai Politiei Rutiere, ai ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a discuta masurile de interventie pentru punerea in siguranta a perimetrului, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie rutiera in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existand riscul de prabusire a carosabilului.

Sambata, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, intre str. Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre str. Carol Davila si Piaţa Operei, a fost intrerupt din cauza surparii terenului.

PMB a precizat, intr-un comunicat de presa, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarii surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Razvan Sava a convocat un comandament de urgenta si a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului.comunicat PMB

Circulatia rutiera se va desfasura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe sos. Pandurilor – Calea 13 Septembrie sau sos. Geniului – sos. Cotroceni; pe sensul spre cele doua cartiere, pe Splaiul Independentei – sos. Cotroceni – sos. Geniului sau sos. Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – bd. Vasile Milea

Sursa: agerpres.ro

About itv1newsowner