Un nou suspect al atentatului de la Paris a fost retinut

Un nou suspect al atentatului de la Paris a fost retinut
15/12/2015, 02:04, by , in Breaking News, International

Un tanar de 29 de ani a fost retinut marti dimineata in regiunea Parisului si a fost plasat in custodia fortelor de ordine in cadrul anchetei cu privire la atentatele jihadiste comise in capitala Frantei la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si cel putin 350 de raniti, relateaza AFP.

Doua persoane au fost deja inculpate in Franta, sub suspiciunea de a-i fi asigurat jihadistului belgiano-marocan Abdelhamid Abaaoud, presupusul ” creier ” al atacurilor, un apartament la Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului. Dar acesti infractori fara anvergura nu par sa fi fost implicati in pregatirea sau sa fi participat direct la atentatele care au indoliat Franta si au creat o vie emotie in lumea intreaga.
In Belgia, opt persoane au fost inculpate si incarcerate in cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie, iar un belgian a fost arestat in Turcia.

Ancheta franceza, incredintata unui complet de sase judecatori in antiterorism, o premiera in Franta, a permis indentificarea a sase din noua atentatori din zona Stade de France, de la sala de concerte Bataclan si din cadrul comandoului care a tras asupra clientilor din baruri si restaurante pariziene. Este vorba de cinci francezi si de Abdelhamid Abaaoud, despre care se crede ca a inspirat mai multe atentate sau proiecte de atacuri in Europa.

Raman necunoscute numele a doi din cei trei atacatori sinucigasi care s-au aruncat in aer langa Stade de France, veniti din Siria cu pasapoarte false odata cu valurile de migranti care au inundat Europa, precum si al unei a treia persoane care, se pare, a participat la masacrul de la terasele pariziene inainte de a se arunca in aer dupa o saptamana, impreuna cu Abaaoud si verisoara acestuia, in asaltul politiei din 18 noiembrie la Saint-Denis.
Salah Abdeslam, un francez de 26 de ani, suspectat de a fi avut cel putin un rol-cheie in logistica atentatelor, vizat de un mandat international de arestare, se afla in continuare in libertate.

Sursa: agerpres.ro

About itv1newsowner