Tragedia Germanwings: Noi informatii cu privire la copilotul sinucigas

Tragedia Germanwings: Noi informatii cu privire la copilotul sinucigas
13/03/2016, 07:14, by , in Breaking News, International

Un raport final al cazului avionului Germanwings, prabusit anul trecut, in Alpii francezi, iese la iveala.

Andreas Lubitz, copilotul care ar fi provocat tragicul accident, primise de la un medic o recomandare prin care i se cerea sa fie tratat intr-un spital de psihiatrie. Acest lucru s-a intamplat exact cu doua saptamani inainte de catastrofa aviatica, anunta Biroul de Ancheta si Analiza pentru Securitatea aviatiei civile (BEA) din Franta.

Copilotul avionului, avea probleme mari inca de la sfarsitul anului 2014.

Acesta s-a confruntat cu  simptomele unei depresii psihotice, consultand mai multi medici. Potrivit procurorului Brice Robin,  Andreas ar fi fost consultat de ”41 de medici in ultimii cinci ani”, dintre care sapte in luna anterioara prabusirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings. Cu toate acestea, cunoscand situatia tanarului, medicii nu au alertat autoritatile aeronautice sau angajatorul pilotului.

andreas_lubitz

Raportul confirma faptul ca prabusirea avionului a fost rezultatul unui act voluntar al copilotului german, Andreas Lutz, care semnalase antecedente depresive, chiar suicidare.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, cu deplasare de la Barcelona la Dusseldorf, s-a prabusit in Alpii francezi provocand moartea a 150 de persoane. Copilotul german Andreas Lubitz ar fi provocat intentionat prabusirea avionului din cauza problemelor psihice de care suferea.

About itv1newsowner