ATENTAT IN ANKARA SOLDAT CU 34 DE MORTI SI PESTE O SUTA DE RANITI

ATENTAT IN ANKARA SOLDAT CU 34 DE MORTI SI PESTE O SUTA DE RANITI
14/03/2016, 02:00, by , in Uncategorized

34 de persoane au murit si alte 125 sunt in stare grava, dupa ce duminica seara, a avut loc un atentat in centrul capitalei Ankara.

Potrivit mai multor canale de televiziune, ar fi vorba de un atentat comis in Piata Kizilay. O zona in care se afla multe cladiri guvernamentale.

Explozia pare sa fi fost un atentat sinucigas cu masina capcana. Aceasta ar fi intrat intr-un autobuz plin cu pasageri. Atacul nu a fost deocamdata revendicat.

 UPDATE 02:48    NU SUNT CETATENI ROMANI PRINTRE VICTIME 

Ambasada Romaniei la Ankara are in atentie incidentul produs în seara zilei de 13 martie 2016. In acest sens, a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, pentru a afla daca printre victime se afla si cetateni romani. Pana la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetatenia victimelor, verificarile fiind in curs. Misiunea diplomatica romana se afla in legatura permanenta cu autoritatile turce si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate daca situatia o va impune.MAE

 UPDATE 02:37   IMAGINI SURPRINSE DE O CAMERA DE SUPRAVEGHERE

In imaginile surprinse de o camera de supraveghere se vad mai multe autobuze care asteapta la semafor. Un autoturism incetineste in momentul in care ajunge langa ele, apoi are loc deflagratia. Mai multe masini au fost cuprinse de flacari, iar zgomotul produs de explozie s-a auzit de la cativa kilometri departare.

 UPDATE 00:02  

”Una sau doua dintre victime sunt la originea acestui atac”, a declarat ministrul sanatatii.

30 de persoane au fost ucise pe loc si alte patru (au murit) la spital.ministrul sanatatii, Mehmet Müezzinoğlu

Ministrul de interne, Efka Ala, a explicat, la randul sau, ca “un vehicul capcana circuland” in centrul orasului este la originea atacului, dar el nu a facut referire la nicio organizatie.

Dispunem de elemente serioase in aceasta ancheta, dar toate acestea vor fi anunțate ulterior, poate mâine (…)Turcia va merge mai departe cu hotarare in lupta impotriva terorismului.ministrul de interne, Efka Ala

Ankara_atentat_centru

Mai multe autobuze sunt calcinate si numerosi membri ai echipelor de salvare transporta ranitii spre spitale.

atentat_Ankara_martie

atentat_Ankara

Piata Kizilay, locul dramei, este amplasata in centrul Ankarei si foarte populata.

Explozia s-a produs la 18.45 ora locala.

Ankara_atentat_13_martie

Potriviti unei surse,  masina capcana a explodat in apropiere de un semafor.

Focuri de arma au fost auzite dupa explozie, in timp ce ambulantele se indreptau spre locul incidentului.

Fumul se putea vedea ridicandu-se de la o distanta de 2,5 kilometri departare, a declarat un martor pentru Reuters.

Ambasada SUA prevazuse atentatul!
Se pare ca ambasada Statelor Unite in Turcia a avertizat cetatenii cu privire la un posibil atentat terorist asupra cladirilor guvernamentale si a altor institutii din Ankara. Acest lucru s-a intamplat in urma cu doua zile. Cetatenii americani au fost sfatuiti sa nu se apropie de zonele respective.

In urma cu trei saptamani, a avut loc un alt atentat sinucigas cu masina capcana, atentat care a fost revendicat de catre o grupare disidenta fata de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care a vizat, tot in centru Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morti.

About itv1newsowner