EXPLOZII LA UN AEROPORT DIN BRUXELLES SI LA O STATIE DE METROU

EXPLOZII LA UN AEROPORT DIN BRUXELLES SI LA O STATIE DE METROU
22/03/2016, 01:03, by , in International, Top News

Doua explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, lasand in urma lor 14 morti  si 81 de raniti. Aeroportul a fost evacuat iar toate zborurile cu destinatia Bruxelles au fost suspendate. Pana miercuri dimineata, ora 6:00, aeroportul va ramane inchis.

De asemenea, trenurile care veneau spre Zaventem au fost oprite.

Metroul din Bruxelles este inchis dupa ce a avut loc a treia explozie, la statia Maelbeek. Mai multi pasageri au parasit garnitura de metrou in care se aflau si au mers prin subteran catre o iesire. In urma accidentului, 20 de oameni si-au pierdut viata iar alte 55 de persoane au fost ranite.

Maelbeek este o statie subterana, situata in centrul cartierului european al capitalei belgiene, mai exact pe Rue de la Loi.

 UPDATE 17:30   STATUL ISLAMIC REVENDICA ATENTATUL

In urma cu putin timp, Statul Islamic a revendicat OFICIAL atentatele din Belgia, scrie Reuters.

Statul Islamic a condus o serie de atentate cu centuri si dispozitive explozibile, tintind un aeroport si o statie centrala de metrou in Bruxelles, capitala Belgiei.Statul Islamic

ISIS_atentat_Belgia

 UPDATE 17:05  

Afirmatia potrivit careia, cel putin una dintre bombele detonate pe aeroportul Zavaten s-ar fi aflat intr-un geamantan, este confirmata de catre un oficial american. De asemenea, locul atentatului ar indica faptul ca este vorba de un atentat sinucigas.

 UPDATE 17:00  

Anchetatorii incearca sa afle daca bombele detonate pe aeroportul Zavaten au fost aceleasi cu cele folosite in atentatele de la Paris, potrivit The Guardian.

 UPDATE 16:40   TREI ZILE DE DOLIU NATIONAL

Ministrul de Interne belgian, Jan Jambon a decretat trei zile de doliu national. Acesta va sosi pe aeroportul Zavantem impreuna cu premierul belgian Charles Michel.

 UPDATE 16:30   PRIMA IMAGINE CU CEI TREI SUSPECTI A APARUT

Cu ajutorul unei camere de supraveghere, autoritatile au identificat trei suspecti care sunt presupusii atacurilor cu bombe de pe aeroportul Zaventem. Suspectul din dreapta, imbracat cu geaca bej a reusit sa scape. In prezent, acesta este cautat de fortele speciale, potrivit HLN.be.

suspecti_atentat_Bruxelles

 UPDATE 15:30  

Bilantul exploziilor de la Bruxelles a crescut in urmatoarea ora. 34 de persoane au incetat din viata si 187 de oameni sunt ranit, dupa ce marti dimineata au avut loc 3 explozii in capitala Belgiei.

14 persoane si-au pierdut viata iar alte 81 sunt ranite in urma exploziei de pe aeroportul Zavantem. In accidentul de la statia de metrou Maelbeek au murit 20 de persoane si au fost raniti 55 de oameni.

 UPDATE 14:00  

Un KALASNIKOV a fost gasit pe aeroportul Zaventem, in zona plecari, de catre politia belgiana.

 UPDATE 13:30  

Bilantul victimelor exploziilor de la aeroportul Zaventem din Bruxelles si de la statia de metrou Maelbeek se ridica la 26 de persoane decedate si 136 de raniti, potrivit Ministerului Sanatatii din Belgia.

Gândurile noastre se îndreaptă spre victime și familiile lor. Cincisprezece victime și 55 de răniți în acest stadiu (bilanț provizoriu).societatea de transport din Bruxelles

Toate mijloacele de transport in comun, nu mai circula marti, in Bruxelles.

 UPDATE 13:00  

Tara noastra si concetatenii nostri au fost loviti de atentate orbesti, violente si lase. Temerile noastre au devenit realitate. Sunt multi morti, multi raniti. Este un moment tragic, un moment negru pentru Belgia.premierul belgian, Charles Michel

 UPDATE 12:20  

Premierul Ciolos a declarat ca NU EXISTA NICIUN ROMAN PRINTRE VICTIMELE EXPLOZIILOR.

VA AVERTIZAM CA URMEAZA IMAGINI SOCANTE! 

Bruxelles_aeroport_explozie_tavan_prabusit

Bruxelles_aeroport_explozie_ranit

UN POSIBIL ATAC SINUCIGAS
Potrivit presei straine, ar fi vorba de un atac sinucigas.

Bruxelles a declarat alerta de nivel 4 (cel mai mare) in toata tara.

In prezent se investigheaza ipoteza unui atentat terorist, anunta premierul Belgiei, Charles Michel.

Bruxelles_aeroport_explozie

Bruxelles_aeroport_explozie_victima

Se pare ca ar fi existat si a treia bomba in planul terorist (conform jurnalistului belgian Rudi Vranckx), insa aceasta a fost nedetonata. Celelalte doua bombe au explodat in interiorul cladirii, la zona de plecari a aeroportului. In urma exploziilor, o parte din plafonul cladirii aeroportului s-a prabusit.

MOMENTUL EXPLOZIEI SURPRINS DE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE

Bruxelles_aeroport_explozie_raniti

Trei centuri cu bombe nefolosite ar fi fost gasite pe aeroportul Zaventem, potrivit Russia Today.

Una dintre bombe a fost detonata langa ghiseul de check-in al companiei American Airlines, potrivit Russia Today. Presa belgiana sustine ca exploziile au avut loc in zona ghiseelor de check-in al SN Brussels Airlines si American Arilines.

Un avion al companiei Tarom, care zbura catre Bruxelles, a fost directionat catre Amsterdam.  Cursa Tarom decolase la ora 07:30, ora Romaniei.

Tinand cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecari, Compania TAROM informeaza faptul ca aeronava B737 – 700 a companiei TAROM , cu numar de zbor RO 371 care a decolat de la Bucuresti la ora 07.20, cu destinatia Bruxelles, avand la bord un numar de 81 de pasageri se afla in zbor in acest moment si a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevazuta in 30 de minute. TAROM

Ca urmare a exploziilor inregistrate in cursul diminetii de astazi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, inclusiv pe langa autoritatile aeroportuare si reprezentantii biroului TAROM de la Bruxelles, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia persoanelor afectate.

Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei mentine contactul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate in limita competentelor legale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

STRIGATE IN LIMBA ARABA

Inaintea exploziilor s-ar fi auzit focuri de arma si strigate in limba araba, conform agentiei belgiene Belga.

00322 506 47 11 este numarul de urgenta pentru informatii legate de exploziile de pe Zaventem

Italia declara nivel maxim de alerta pe aeroportul Fiumicino din Roma.

About itv1newsowner