Cinema Favorit va fi redat comunitatii

Cinema Favorit va fi redat comunitatii
25/03/2016, 06:10, by , in Entertainment, Movies&Theaters

Vesti bune pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei. Vechiul cinematograf Favorit va fi redat comunitatii, urmand a fi utilizat in derularea unor proiecte culturale.

Potrivit unui comunicat, primarul sectorului 6, Rares Manescu a facut toate demersurile in vederea obtinerii autorizatiilor, pentru a putea fi demarate lucrarile de reabilitare a cladirii fostului cinematograf Favorit.

Pentru inceperea lucrarilor de modernizare este prevazuta suma de 7,9 milioane de lei, bani din bugetul Primariei Sectorului 6.

Fostul cinematograf Favorit va fi inlocuit de Centrul Cultural Multifunctional,  loc in care se vor derula programe si proiecte culturale, pe plan national si international.

MAI JOS AVETI COMUNICATUL INTEGRAL

Primarul Rares Manescu informeaza ca autoritatea locala a Sectorului 6 a facut demersurile necesare in vederea obtinerii autorizatiilor, pentru a fi putea fi demarate lucrarile de reabilitare a cladirii fostului Cinematograf Favorit.

In bugetul pe anul 2016, Primaria Sectorului 6 a prevazut suma de 7,9 milioane lei pentru inceperea lucrarilor de modernizare. Aici ar urma sa functioneze Centrul Cultural Multifunctional – locul unde se vor derula programe si proiecte culturale, pe plan national si international, reusindu-se, astfel, mentionarea Sectorului 6 pe harta culturala europeana.

„Ne-am consultat permanent cu membrii comunitatii in ceea ce priveste viitorul Cinematografului Favorit. Multi dintre locuitorii din Sectorul 6, in special cei din Drumul Taberei, sunt legati sufleteste de acest loc, unde au petrecut momente frumoase cu ani in urma. Ne dorim-l redam comunitatii cat mai curand”, a declarat primarul Rares Manescu.

Amintim ca, in urma sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ce a avut loc in data de 26 noiembrie 2015, Cinematografele Giulesti si Favorit au trecut in administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, conform HCGMB nr. 213.

Totodata, la initiativa primarului Rares Manescu, Centrul Cultural European Sector 6 a facut demersuri pentru ca viitorul Centru Cultural Multifunctional ce isi va desfasura activitatea in sediile fostelor Cinematografe Favorit si Giulesti sa fie inclus in Reteaua Europeana a Centrelor Culturale.

Scopul este acela de a dezvolta un mai bun dialog intercultural cu partenerii europeni, de a realiza schimburi de experienta si de a atrage finantari necesare vietii culturale a Sectorului 6.

Pe site-ul dedicat – www.cinemafavorit.ro – este prezentat istoricul proiectului si sunt dezbatute si actualizate etapele care vor urma.

About itv1newsowner