Mareea, agentia de turism intra in insolventa!

Mareea, agentia de turism intra in insolventa!
03/09/2016, 03:29, by , in Economy, Top News

Cu o activitate de 18 ani pe piata si clasata pe locul 13 in topul celor mai bune agentii de turism din Romania, Mareea Comtur se vede nevoita sa intre in insolventa.

Reprezentantii agentiei au anuntat ca traverseaza o perioada dificila din punct de vedere financiar, dar vor gasi solutii pentru turistii care deja au achizitionat pachetele de vacanta Mareea.

Toate ofertele cumparate de clienti in perioada 3.09-31.12.2016 nu mai pot fi onorate de agentia intrata in insolventa. Sumele platite de turisti vor putea fi recuperate, dar numai dupa ce oamenii se vor adresa asiguratorului societatii (polita de insolvabilitate nr: 8100258X) si vor face demersurile necesare.

Anuntul a fost facut atat pe site-ul oficial al agentiei www.mareea.ro cat si pe pagina oficiala a Asociatiei Nationale a Agentiei de Turism (ANAT). In prezent proprietarul agentiei, Marius Usturoiu este de negasit.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a luat act de decizia agentiei de turism Mareea Comtur de renuntare la calitatea de membru al asociatiei incepand cu 2 septembrie 2016.

Conducerea ANAT a fost anuntata de reprezentantii Mareea Comtur ca agentia de turism traverseaza o perioada dificila din punct de vedere financiar si ca in perioada urmatoare se vor face eforturi pentru gasirea de solutii in cazul fiecarui turist care achizitionat un pachet de vacanta Mareea.

Conducerea asociatiei si mai multi turoperatori urmaresc evolutiile in acest caz, pentru a mobiliza sprijinul necesar turistilor si agentiei de turism, pana la depasirea situatiei. Liviu Moraru SG

Mareea facebook anunt

Pe pagina de Facebook a agentiei, oamenii s-au aratat nemultumiti si au adresat comentarii jignitoare. O parte din acestea au fost sterse de echipa agentiei.

Mareea

In urma cu o luna, o alta agentie de top din Romania, Genius Travel si-a anuntat intrarea in insolventa.

In anul 2015, agentia Mareea  inregistrase o cifra de afaceri de 66 de milioane de lei, cu un profit de 768.000 de lei si avea 70 de angajati, conform datelor primite de la Ministerul de Finante.

In urma cu trei ani, agentia Mareea Comtur a fost implicata in tragicul accident din Muntenegru, care s-a soldat cu 18 decese si 29 de raniti, dupa ce un autocar cu pasageri romani s-a rasturnat intr-o prapastie in apropiere de capitala Podgorica.

 

About itv1newsowner