Victor Ponta, DOSAR PENAL pentru 220.000 de euro!

Victor Ponta, DOSAR PENAL pentru 220.000 de euro!
06/09/2016, 01:04, by , in Justice, Top News

Victor Ponta este pus sub control judiciar pentru 60 de zile din cauza ca ar fi primit 220.000 de euro.

Potrivit procurorilor DNA Ploiesti, fostul prim-ministru si-a folosit influenta si autoritatea in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru sine sau pentru altcineva. Victor Ponta mai este suspectat si de complicitate la infractiunea de spalare de bani.

La alegerile parlamentare din anul 2012, Ponta ar fi obtinut suma de 220.000 de euro pentru sprijinul acordat unui ”om de afaceri”, astfel incat acesta sa candideze intr-un colegiu in care ar fi avut sanse sa castige, potrivit procurorilor anticoruptie.

In urma alegerilor, omul de afaceri si-a dobandit calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei.

VEZI AICI declaratia facuta de Ponta la scurt timp dupa ce a fost pus sub control judiciar.

Mai jos puteti citi comunicatul integral al DNA

PONTA VICTOR VIOREL, la data faptelor presedinte al unui partid, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:

  • folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
  • complicitate la infractiunea de spalare de bani.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, intr-un colegiu electoral in care formatiunea politica sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, in calitatea sa de presedinte al respectivului partid politic, si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidati.

Confirmarea propunerii a fost facuta de Ponta Victor Viorel in scopul obtinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constand in plata sumei de 220.000 euro, necesara organizarii unei vizite in Romania a unei personalitati politice straine. Se urmarea astfel ca, prin mediatizarea unor intalniri alaturi de personalitatea care beneficia de notorietate internationala, Ponta Victor Viorel sa castige capital electoral, in conditiile in care, in cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau sa aiba loc alegeri locale si parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obtinuta prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.

Pentru a crea aparenta ca vizita fostului lider strain in Romania nu are loc la initiativa partidului, s-a stabilit ca intreaga activitate sa fie organizata prin intermediul unei organizatii nonprofit si apolitice, care sa induca ideea in randul opiniei publice ca intalnirea persoanei publice straine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la initiativa celui dintai.

In acest scop, Ponta Victor Viorel impreuna cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizatiei nonprofit sa gaseasca o modalitate prin care politicianul strain sa fie chemat in Romania fara sa fie cunoscut faptul ca initiativa ii apartinea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionata de organizarea acestui eveniment sa fie suportata de omul de afaceri prin intermediul unei societati comerciale controlate prin persoane interpuse. In acest sens, pentru a disimula originea ilicita a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, in coniventa cu omul de afaceri, incheierea succesiva a doua contracte. Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constand in plata sumei de 220.000 euro necesara obtinerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel si pentru formatiunea politica reprezentata de catre acesta, conform intelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de catre presedintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, in cadrul unui colegiu electoral din judetul Prahova. Confirmarea listei cu propunerile candidaturile pentru ocuparea functiei de deputat sau senator, inaintate de organizatiile judetene sau de sector ale partidului, intra in atributiile lui Ponta Victor Viorel, in calitate de presedinte, conform statutului formatiunii politice. De altfel, in urma alegerilor, omul de afaceri a si dobandit calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei. 

About itv1newsowner