Jocurile paralimpice au inceput! Romania participa cu 12 sportivi

Jocurile paralimpice au inceput! Romania participa cu 12 sportivi
07/09/2016, 09:05, by , in Sport, Top News

Romania participa cu un numar de 12 sportivi, la Jocurile Paralimpice de vara de la Rio de Janeiro, in perioada 7-18 septembrie.

Ciclistul Eduard Carol Novak, primul campion paralimpic al Romaniei, este portdrapelul echipei romanesti.

2 sportivi romani: Iulian Serban (multiplu campion mondial la paracanoe) si Mihaela Lulea (medaliata cu aur la Campionatul European si bronz la Campionatul Mondial) sunt calificati la paracanoe.

Octavian Ilina va participa la paratriatlon si va incerca sa isi imbunatateasca radical timpul de finish in cadrul celor trei probe ale competitiei.

Florin Cojoc va reprezenta Romania la atletism, acesta fiind calificat la probele de saritura in inaltime si saritura in lungime, iar Florentina Hriscu este calificata la proba de aruncare a discului.

Eduard Novak impreuna cu Olah Attila vor lupta pentru castigarea unei medalii noi la categoria ciclism.

Alex Bologa, este primul roman care va participa la categoria judo pentru nevazatori de la Jocurile Paralimpice.

Fratii Naomi si Samuel Ciorap vor da ce au ei mai bun la categoria inot, iar la tenis de masa Dacian Makszin (calificat la Jocurile de la Londra din 2012) va face echipa cu Bobi Simion, care participa pentru prima oara la Jocurile Paralimpice.

Suntem foarte nerabdatori sa inceapa competitia. Am muncit din greu sa ajungem aici si dorim sa aratam intregii lumi ca meritam toata sustinerea. Suntem mandri sa participam cu 12 sportivi, o premiera pentru Romania si indiferent de rezultatele pe care acestia le vor obtine, pentru noi, ei vor fi invingatori. Multumim tuturor pentru sprijinul oferit! Victoria este a noastra!presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman, Sally Wood-Lamont

La editia 2016, se vor intalni 4.386 sportivi din peste 176 de tari, Romania fiind tara cu cea mai numeroasa echipa din istoria Jocurilor Paralimpice. Competitiile se vor desfasura in patru cartiere din Rio: Barra de Tijuca. Copacabana, Maracana si Deodoro.

In programul olimpic sunt incluse 23 de sporturi, care cuprind 528 de probe sportive.

Din 2004 pana in prezent numarul sportivilor la Jocurile Paralimpice a fost in crestere. In 2004 au participat numai doi sportivi, in 2008 au fost prezenti patru iar la editia din 2012 au mers cinci oameni.

About itv1newsowner