Razboiul din Siria creste numarul de tentative de sinucidere ale copiilor

Razboiul din Siria creste numarul de tentative de sinucidere ale copiilor
08/09/2016, 06:48, by , in International, Top News

Madaya,  unul dintre orasele siriene bombardate, se confrunta cu o crestere ingrijoratoare in privinta tentativelor de sinucidere a copiilor.

Cel putin sase copii si adolescenti, dar si sapte adulti tineri au incercat sa se sinucida, potrivit fundatiei Salvati Copiii, citata de cnn.ro.

Din punct de vedere psihologic, copiii sunt zdrobiti si obositi. Cand avem cu acestia activitati precum cantatul, nici macar nu mai reactioneaza, ei nu rad ca si cum ar face-o in mod normal.

Deseneaza imagini ale copiilor care erau masacrati in razboi sau tancuri, sau asediul si lipsa hranii. profesorul unei scoli din Madaya

Pe langa problemele de sanatate mintala, copiii din oras sufera de lipsa de ”tratament medical chiar si de baza”.

Anunturile primite de la ONG-uri arata ca exista rapoarte de epidemii grave de meningita.

Presiunea de a trai in aceste conditii de ani de zile, fara ragaz este prea mult de suportat, in special pentru copii. Sunt mai mult de 250.000 de copiii care traiesc sub asediu in Siria si in timp ce rezista, vedem semnele traumei si suferintei in fiecare zi.directorul Salvati Copiii, Sonia Khush

Madaya este un oras cu 40.000 de locuitori, care se afla la nord vest de capitala Siriei, Damascus. Din iulie 2015, Madaya se afla sub asediu.

About itv1newsowner