Emotionant! Alex Bologa, prima medalie pentru romani la Paralimpice

Emotionant! Alex Bologa, prima medalie pentru romani la Paralimpice
09/09/2016, 01:11, by , in Sport, Top News

Alex Bologa, primul roman care a participat la competitia de judo pentru nevazatori de la Jocurile Paralimpice editia 2016, a castigat medalia de bronz la categoria 60 de kg.

Romanul a luptat impotriva lui Henry Borges, in varsta de 33 de ani, din Uruguay. Finalul meciului a fost unul emotionant, Henry luandu-l in brate pe Alex si felicitandu-l pentru reusita.

La cei 21 de ani, Alexandru Florin Bologa este student la Facultatea de Psihologie a Universitatii ”Babes Bolyai” din Cluj, iar in acelasi timp se pregateste pentru meseria de maseur.

Alex a ramas fara vedere pe cand avea numai sapte ani. Mama acestuia a luat un microb in timpul sarcinii, iar aceasta l-a afectat. Desi a incercat mai multe tratamente si a facut o operatie in Belgia, Alex Bologa nu a reusit sa isi recapete vederea.

Inainte sa-si convinga parintii sa faca Judo, Alex a facut inot. In 2012, in urma unei preselectii pentru nevazatori organizata de Clubul Universitatea CSM Cluj, Alex a inceput sa practice judo.

Nu este prima oara pentru Alex Bologa cand castiga o medalie. In februarie 2016 a luat medalia de aur la Heidelberg, iar in martie medalia de argint la Grand Prix-ul Infraero din Brazilia. Tot in acest an, in luna iulie, a castigat a doua medalie de aur, la Grand Prix-ul de la Birmingham din Marea Britanie.

About itv1newsowner