Ponta in controlul judiciar: ”Ma bucur ca am avut incredere”

Ponta in controlul judiciar: ”Ma bucur ca am avut incredere”
10/09/2016, 03:25, by , in Justice, Top News

Fostul prim-ministru, Victor Ponta ramane in continuare sub control judiciar, in dosarul celor 220.000 de euro, insa judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au scutit de doua interdictii:

  • de a face declaratii in presa privind dosarul in care este implicat;
  • de a parasi tara.

Cele doua prevederi din masura controlului judiciar impuse de DNA Ploiesti, au fost modificate de magistrati, astfel incat Ponta se afla sub control judiciar, insa de acum inainte va avea dreptul sa iasa din tara si sa faca declaratii in mass-media.

victor_ponta_control_judiciar

ponta_contro_judiciar_220

Victor Ponta are interdictie de a-i mai contacta pe martorii sau suspectii dosarului. Acesta are obligatia de a se prezenta periodic la Politie, in fata organelor de ancheta, de fiecare data cand este chemat.

Marti, Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile din cauza ca ar fi primit 220.000 de euro.

Potrivit procurorilor DNA Ploiesti, fostul prim-ministru si-a folosit influenta si autoritatea in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru sine sau pentru altcineva. Victor Ponta mai este suspectat si de complicitate la infractiunea de spalare de bani.

La alegerile parlamentare din anul 2012, Ponta ar fi obtinut suma de 220.000 de euro pentru sprijinul acordat omului de afaceri, Sebastian Ghita, astfel incat acesta sa candideze intr-un colegiu in care ar fi avut sanse sa castige, potrivit procurorilor anticoruptie.

Deputatul Sebastian Ghita este urmarit penal in acelasi dosar, acesta fiind plasat sub control judiciar pentru complicitate la savasirea infractiunii de spalare de bani.

About itv1newsowner