Incendiu pe insula Thassos! Romanii si-au pus capat vacantei

Incendiu pe insula Thassos! Romanii si-au pus capat vacantei
11/09/2016, 12:33, by , in International, Top News

Insula Thassos, una dintre cele mai populare destinatii alese de romani in acest an, este in stare de urgenta.

De doua zile, incendiile care au mistuit padurile din localitatile insulei, au creat panica in randul turistilor. Din cauza vantului, care a suflat cu putere, flacarile s-au imprastiat cu repeziciune in mai multe locatii, multi dintre turisti vazandu-se nevoiti sa plece inapoi in tara.

In cursul zilei de sambata au izbucnit primele focuri. Potrivit autoritatilor, incendiul ar fi pornit din cauza fulgerelor, care ar fi aprins vegetatia uscata.

A doua zi, mai multi turisti, printre care si romani, au fost indemnati sa paraseasca zona care se afla in stare de urgenta.

Am incerat sa dormim, fumul era destul de mult. Se respira destul de greu, am luat de jos niste prosopele mici pe care le-au facut ei ca sa respiri. Am primit un telefon in camera, da, ca ar trebui sa ne pregatim ca in cazul in care ar aparea ceva sa fim pregatiti sa putem evacuam zona. Ochii te usturau, poate la gat, dar nu la modul sa intri in panica.

incendiu_thassos

Cand vezi desfasurarea de forte, cand vezi la 5 minute trecand cate 5 avioane catre zona de incendiu, sincer nu ai cum sa nu te simti in siguranta.

Efectiv au fost mai multi nori si lumea era la taverne, nu mai era pe plaje ca batea si vantul. Asta a fost problema majora din insula, a batut vantul si a imprastiat focul.declaratiile mai multor martori

Doamne fereste daca se mai intampla ceva, dar astazi putem sa recomandam cu caldura, mai ales ca e cald si Thasosul pana in 15 octombrie este o destinatie buna si tarifele sunt foarte mici. In luna septembrie in Thassos sunt 26 – 27 de grade caldura si e perfect pentru turism. presedinte ANAT, Alina Burcea

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani care calatoresc in aceasta insula.

About itv1newsowner