Fabrica de elicoptere Airbus a fost inaugurata

Fabrica de elicoptere Airbus a fost inaugurata
13/09/2016, 05:03, by , in Politics, Top News

Prima fabrica de elicoptere Airbus, din Romania a fost inaugurata astazi, la Ghimbav cu ocazia vizitei presedintelui francez Francois Hollande.

Seful de stat francez a declarat ca proiectul franco-roman este o dovada a cooperarii dintre cele doua tari si totodata este un proiect de dimenisiune europeana care are vocatia de a consolida industria apararii Europei.

Proiectul demonstreaza ca intre Franta si Romania, excelenta si tehnologia sunt bazele pe care vom contrui un viitor”, a spus Francois Hollande.

Avem o traditie de multa vreme in Brasov, in domeniul aeronauticii intre Franta si Romania. Elicopterele vor reprezenta tehnologia de varf. Este un proiect franco-roman, un proiect european.  Cu acest SUPER PUMA H 215 avem dovada ca putem construi o cooperare care poate fi benefica ambelor tari. Francois Hollande

51,7  milioane de euro au fost investiti in acest proiect semnificativ din punct de vedere al vanzarilor, urmand ca Romania sa fie pusa pe harta producatorilor de elicoptere cu un produs nou. Mai multe intreprinderi franceze se vor implica in aceasta filiera aeronautica.

Pretul unui elicopter H 215 porneste de la 13 milioane de euro, iar fabrica de la Brasov va putea asambla 15-20 de aparate pe an.

Potrivit prim-ministrului Ciolos, aceasta investitie importanta pentru Brasov va crea 350 de locuri de munca noi.

Dorim sa mergem impreuna si sa cucerim piata, mai ales pe interventiile umanitare”, a declarat Dacian Ciolos la finalul discursului.

 

About itv1newsowner