Credeti ca chef Hadean a primit sortul de la Francois Hollande?

Credeti ca chef Hadean a primit sortul de la Francois Hollande?
14/09/2016, 08:13, by , in Entertainment, Top News, Viral

Bucatarul, Adrian Hadean, a povestit pe blogul personal ce preparate a pregatit cu ocazia vizitei presedintelui francez, Francois Hollande si etapele prin care a trecut in realizarea meniului perfect.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a stabilit impreuna cu chefii Nicolai Tand si Adrian Hadean ca meniul cu care il vor intampina pe seful de stat al Frantei sa fie ”de sezon si sa fie bun si fin”.

Apoi a inceput nebunia. Suna la Rughinis (Radu) pentru hribi si trufe, da’ sa fie asa si nu altfel. Suna la Selgros pentru peste si raci vii, da’ sa fie de acolo si nu de altundeva (multumesc mult pentru sprijin). Apoi du-te la piata si alege cu mana-ti toate legumele, frunzele, carnea din meniu. Apoi suna-l pe Cristi la Microgreens Romania pentru plantute si flori. In cateva ceasuri s-au adunat toate, de la munte si de la campie. Apoi au inceput spalatul, coptul, tocatul, friptul si aburii si miresmele si fumul. Asta pana spre miezul noptii anterioare. In ziua mesei, nimeni sa deschida bucataria restaurantului Diplomat la 8. Cineva n-a fost pe faza. Si nu ma refer la bucatari. Abia la 10 fara un sfert am aprins focurile. Nicolai, viteaz la bisque-ul de raci, colegii din bucatarie foarte prezenti la statii, dar cu doar trei ore la dispozitie pentru a pregati un service de 24×5 farfurii.

Primul ministru a ajuns mai devreme, pe de o parte pentru ca a fost gazda, pe de alta parte pentru ca a vrut sa se asigure ca-s toate la locul lor. Erau, dar va spun drept, n-am mai calcat pedala-n podea ca ieri de mult timp, dintr-o multime de motive.

In primul rand, presiunea (SPP-ul -sau cine ia probele de mancare- cu spatule si caserole pentru fiecare articol, faptul ca n-am mai lucrat cu Nicolai, ca am intrat intr-o bucatarie necunoscuta, cu o brigada despre care nu stiam nimic etc), timpul scurt, importanta impresiei asupra oaspetilor. Nu ma intelegeti gresit, nu-s mai relaxat nici cand gatesc la cantina de ajutor social.

Adrian Hadean

Potrivit bucatarului Hadean, meniul a fost urmatorul:

Antreu: crema de dovleac romanesc, piure de pastarnac copt, hribi  sotati in unt din Transilvania.

Peste: filé de pastrav pe plita, bisque de raci, piure de morcovi copti, cozi de raci.

Carne: muschiulet de berbecut, vinete afumate, sos de ardei copti pe carbuni, arpagic sotat cu unt si otet de mere, morcovi crocanti, snopi de fasole verde oparita.

Desert: quenelle din branza de vaci tras in unt, lapte de pasare, frisca si piersici confiate cu vanilie.

Branza: branzeturi romanesti maturate in grota, sirop de piersici si trufe negre.

Vin alb: Solo quinta, Recas.

Vin rosu: Apogeum, Tohani.

Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.

meniu_vizita_francois_hollande

Atat bucatarul Nicolai Tand cat si Adrian Hadean au pregatit meniul pro bono.

About itv1newsowner