Ioan Becali eliberat din inchisoare!

Ioan Becali eliberat din inchisoare!
14/09/2016, 07:08, by , in Justice, Top News

Ioan Becali a fost eliberat conditionat din inchisoare dupa ce Magistratii de la Tribunalul Ilfov au luat aceasta decizie definitiva.

Fostul impresar avea de executat o pedeapsa de 6 ani si 4 luni de inchisoare, sanctiune primita in urma dosarului transferurilor din fotbal.

Desi in luna iulie, Judecatoria Sectorului 4 i-a respins cererea de eliberare, acesta a facut o contestatie la Tribunalul Ilfov, in care a avut castig de cauza.

Pe parcursul sederii in inchisoare, Ioan Becali a cerut de mai multe ori sa fie eliberat din cauza problemelor de sanatate, dar si pentru comportamentul exemplar pe care l-a avut.

Am sub sechestru un bloc, voi analiza cat le revine sotiei si copiilor. Problema mea nu e ca ma eliberati sau nu. Problema mea e de sanatate. Nu vreau sa mor in penitenciar. Vreau sa mor in bratele familiei. Am scris trei carti intr-un an, nu in cinci zile ca altii. Sunt carti scrise din viata mea. Am mare incredere in judecatori. M-am comportat bine. Comisia cred ca a observat comportamentul meu.declaratia lui Ioan Becali in luna iulie

Fostul impresar a fost condamnat, in martie 2004, la 6 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul transferurilor. Tot in acest dosar au mai fost implicati alti sapte reprezentanti ai fotbalului romanesc, care au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal. Potrivit DNA, o parte din banii obtinuti din transferuri au fost ”spalati” cu ajutorul unor firme off-shore.

In arest au mai ramas doar Victor Becali si Cristian Borcea, restul fiind eliberati conditionat.

 

About itv1newsowner