Senatul a decis pentru Oprea: NU poate fi urmarit penal!

Senatul a decis pentru Oprea: NU poate fi urmarit penal!
19/09/2016, 07:59, by , in Justice, Top News

Comisia juridica a Senatului a luat hotararea cea mare, in aceasta seara, asupra cererii DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea.

Senatul a decis ca fostul vicepremier, Gabriel Oprea, sa nu fie urmarit penal pentru ucidere din culpa, in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. 

Senatul hotaraste sa nu ceara urmarirea penala a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate nationala si fost ministru al Afacerilor Interne.presedintele de sedinta, Ioan Chelaru

Conform regulamentului, votul a fost secret, cu bile.

In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale, in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate. 

Gabriel Oprea se considera nevinovat, acesta sustinand ca se afla pe bancheta din spate a automobilului, in momentul producerii tragediei. Tot el sustine ca inaintea accidentului, Bogdan Gigina, a fost avertizat in privinta lucrarilor.

Este foarte ciudat fiindca in acea zi, din cate stiu, a trecut de patru ori pe langa aceasta groapa. Inainte sa ajunga echipajul de politie si motociclistul au fost avertizati prin radio, li s-a spus <urmeaza lucrarea> si au confirmat. De altfel poate nu e lipsit de atentie, cel de pe masina de politie era nasul tanarului politist si, din ce stiu, chiar i-a spus <nu cred ca e bine sa vii in seara asta>. Daca era un profesionist…Gabriel Oprea

Cu unii colegi de aici din sala sunt prieten, amic, cu altii nu, dar acum vreau sa vorbesc doar despre dreptate. Mi se pare ceva halucinant. Vreau doar sa explic foarte simplu si scurt ca in seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. Totul este documentat la secunda. In seara aceea, in jur de orele 19.00 aveam antemergatorul in fata. In urma cercetarii, viteza masinii de politie era viteza legala. Cea in care ma aflam eu, atentie pe bancheta din spate, deci nu conduceam, avea viteza legala. Din pacate s-a intamplat aceasta tragedie, un tanar politist a cazut intr-una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Este o mare tragedie.Gabriel Oprea

Tot el a mai spus ca raspunzatori pentru traseul stabilit, viteza si conditiile de deplasare in seara tragediei, au fost cei de la politia rutiera, acesta nefiind implicat in luarea deciziilor.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Gabriel Oprea a incalcat ”dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor”, iar acesta ”a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (cu agent si un ofiter de politie rutiera) cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere.”

Tot acesta realiza pe zi cate cinci deplasari cu echipajele politiei rutiere, numarul fiind mai mare decat deplasarile facute in aceeasi perioada de catre presedintele Romaniei sau de catre prim-ministru.

Hotararea Senatului a fost trimisa luni seara catre Parchetul de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

About itv1newsowner