Votul Senatului a blocat ancheta lui Oprea!

Votul Senatului a blocat ancheta lui Oprea!
20/09/2016, 04:20, by , in Justice, Top News

Ancheta in care fostul vicepremier, Gabriel Oprea urma sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa, va fi BLOCATA, intrucat votul Senatului, care a respins urmarirea penala a DNA, ii plaseaza pe procurori in imposibilitate stabilirii raspunderii penale.

Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina.

Cu alte cuvinte, vointa exprimata de majoritatea senatorilor fata de cererea formulata de procurori inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit.

comunicat DNA

La inceputul lunii septembrie, DNA formula o cerere de urmarire penala pe numele senatorului Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa a politistului Bogdan Gigina, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

In urma cu o zi, cererea DNA a ajuns la comisia juridica a Senatului pentru a fi votata. In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate.

About itv1newsowner