CNA a primit 45 de sesizari dupa aparitia Oliviei Steer la TV

CNA a primit 45 de sesizari dupa aparitia Oliviei Steer la TV
22/09/2016, 08:00, by , in Social, Top News

45 de sesizari au fost trimise Consiliului National al Audiovizualului (CNA), din cauza declaratiilor pe care Olivia Steer le-a facut in platoul emisiunii ”Sinteza Zilei”.

Fosta prezentatoare a fost invitata de Mihai Gadea, miercuri seara, pentru a aborda subiectul vaccinarii. Aceasta a iscat un intreg val de reprosuri din partea telespectatorilor, dupa ce a declarat ca este impotriva vaccinarii copiilor.

Monica Gubernat, membru al CNA, a declarat ca prezentatorul, Mihai Gadea, nu si-ar fi indeplinit rolul de moderator, intrucat acesta trebuia sa-i ceara Oliviei Steer dovezi stiintifice.

Toti sunt nemultumiti. 85 — 90% dintre oameni (care au facut sesizari la CNA — n.r.) sunt nemultumiti ca nu a existat si o opinie medicala in cadrul acelei emisiuni si ca Mihai Gadea nu si-a indeplinit rolul de moderator, in sensul ca trebuie sa ceara, cu toate ca nu ai ce dovezi sa ceri, dovezile sunt stiintifice, dar toti reproseaza faptul ca nu a existat si o opinie medicala acolo. (…) Steer este cunoscuta ca o persoana care este impotriva vaccinurilor, or venind cu o asemenea emisiune in contextul in care deja avem doi copii morti de rujeola, cred ca este un pic exagerat sa nu ai si o opinie medicala in aceasta dezbatere.

Nu poti sa faci o asemenea afirmatie, sa nu se ceara dovezi, in conditiile in care oricum exista nenumarate studii care au demonstrat ca in niciun caz vaccinarea nu duce la autism. Dar nu suntem toti specialisti, drept pentru care obligatoriu in dezbaterea unei asemenea emisiuni, cu asemenea subiect, trebuie sa ai o opinie medicala. Ar trebui sa introducem inclusiv in Cod obligativitatea ca pe subiecte de acest gen sa existe doua opinii contraremembru al CNA, Monica Gubernat

La inceputul lunii septembrie, Olivia Steer a postat pe blogul personal articolul: ”Mamografie? Nu, multumesc!”, in care vorbeste despre mamografie si femeile care sunt fals diagnosticate, lucru pe care l-a aflat citind ”New England Journal of Medicine”.

Te rog, inainte de orice spranceana ridicata, zambet ironic sau altceva, afla ca sursa informatiei nu e vreun blog obscur ori vreo fituica de scandal sau vreun exaltat in febra mistica, ce-si revarsa obsesiile in spatiul public. Nu. Sursa este New England Journal of Medicine, una dintre cele mai prestigioase publicatii de medicina din lume (…) Cu alte cuvinte, mamografiile sunt un truc murdar, o masinarie de facut bani, pe seama naivitatii si fricii de cancer a femeilor.Olivia Steer

 

About itv1newsowner